PILETINA SA GLJIVAMA U JOGURTU I BIJELOM LUKU
Ručak za 10! ... Lagano i ukusno...
Bez dodane masnoće, jednostavne pripreme i savršenog sočnog okusa.
Sastojci:
4 bataka sa karabatkom
3 dcl jogurta
4-5 režnjeva bijelog luka
vegeta
biber
so
2 kašičice mljevenog đumbira
suhi peršun
500 gr gljiva
2 mrkve
Batake odvojiti od karabataka. Oprati i posušiti kuhinjskim ručnikom.
U posudi izmiješati jogurt sa isjeckanim bijelim lukom i začinima. Batake i karabatake dodati u smjesu od jogurta i sve dobro izmiješati da se meso obloži sa svih strana.
Ostaviti da odstoji pola sata do sat vremena.
Rernu zagrijati na 240 stepeni.
Gljive očistiti i isjeći na četvrtine ili listiće.
Ovo jelo možete pripremati i u vrećici za pečenje, a i u plehu.
Pleh obložiti pek papirom i poredati pripremljene batake i karabatake. Okolo poredati isječene gljive i mrkvu. Preliti sa jogurtom u kom se mariniralo meso.
Staviti u rernu i peći oko 40-tak minuta, po potrebi smanjite temperaturu, dok meso lijepo porumeni i jogurt ne ukuha.
Servirati toplo.
Po želji možete koristiti i drugo povrće - krompir, grašak, brokule, karfiol...
Dobar tek :)
Bez dodane masnoće, jednostavne pripreme i savršenog sočnog okusa.
Sastojci:
4 bataka sa karabatkom
3 dcl jogurta
4-5 režnjeva bijelog luka
vegeta
biber
so
2 kašičice mljevenog đumbira
suhi peršun
500 gr gljiva
2 mrkve
Batake odvojiti od karabataka. Oprati i posušiti kuhinjskim ručnikom.
U posudi izmiješati jogurt sa isjeckanim bijelim lukom i začinima. Batake i karabatake dodati u smjesu od jogurta i sve dobro izmiješati da se meso obloži sa svih strana.
Ostaviti da odstoji pola sata do sat vremena.
Rernu zagrijati na 240 stepeni.
Gljive očistiti i isjeći na četvrtine ili listiće.
Ovo jelo možete pripremati i u vrećici za pečenje, a i u plehu.
Pleh obložiti pek papirom i poredati pripremljene batake i karabatake. Okolo poredati isječene gljive i mrkvu. Preliti sa jogurtom u kom se mariniralo meso.
Staviti u rernu i peći oko 40-tak minuta, po potrebi smanjite temperaturu, dok meso lijepo porumeni i jogurt ne ukuha.
Servirati toplo.
Po želji možete koristiti i drugo povrće - krompir, grašak, brokule, karfiol...
Dobar tek :)
Primjedbe
Objavi komentar