FILETI LOSOSA U POVRĆU
Ribu, ma koja vrsta bila,
obožavam pripremljenu u foliji, jer mi na taj način zadrži kompletan okus i
miris, a uz dodatak povrća je čista fantazija.
Filete lososa koje ću predstaviti, posebnim čini marinada u kojoj su odstajali i sigurna sam da će se dopasti i vama.
Filete lososa koje ću predstaviti, posebnim čini marinada u kojoj su odstajali i sigurna sam da će se dopasti i vama.
Sastojci:
4 fileta lososa
100 gr graška
100 gr kukuruza šećerca
3 svježe crvene paprike
3 mrkve
100 gr karfiola
100 gr brokula
so
biber
Marinada:
5 kašika maslinovog ulja
3 režnja bijelog luka
sok 1/2 limuna
1 kašika soka od narandže
1 kašičica mljevenog šarenog bibera
Prvo pripremiti marinadu na slijedeći način:
U posudu staviti maslinovo ulje. Režnje bijelog luka propasirati ili sitno narendati pa dodati u ulje. Potom dosuti sok pola limuna i kašiku soka od narandže i začiniti mljevenim šarenim biberom. Sve dobro izmiješati.
Filete lososa posoliti i pobiberiti po ukusu. Položiti ih u marinadu, kašikom ih preliti marinadom sa svih strana i ostaviti da odstoje sat vremena, a može i više.
Crvenu papriku isjeći na rezance, mrkvu na kolutove i kockice.
Rernu zagrijati na 200°.
4 fileta lososa
100 gr graška
100 gr kukuruza šećerca
3 svježe crvene paprike
3 mrkve
100 gr karfiola
100 gr brokula
so
biber
Marinada:
5 kašika maslinovog ulja
3 režnja bijelog luka
sok 1/2 limuna
1 kašika soka od narandže
1 kašičica mljevenog šarenog bibera
Prvo pripremiti marinadu na slijedeći način:
U posudu staviti maslinovo ulje. Režnje bijelog luka propasirati ili sitno narendati pa dodati u ulje. Potom dosuti sok pola limuna i kašiku soka od narandže i začiniti mljevenim šarenim biberom. Sve dobro izmiješati.
Filete lososa posoliti i pobiberiti po ukusu. Položiti ih u marinadu, kašikom ih preliti marinadom sa svih strana i ostaviti da odstoje sat vremena, a može i više.
Crvenu papriku isjeći na rezance, mrkvu na kolutove i kockice.
Rernu zagrijati na 200°.
U tepsiju staviti veći komad
aluminijske folije pa staviti filete lososa, okolo poredati pripremljeno povrće
(možete koristiti i zaleđeno), pa sve preliti marinadom u kojoj je
odstajao losos.
Zatvoriti foliju sa svih strana
u paketić (da ne curi prilikom pečenja) i staviti u rernu da se peče 20 minuta.
Nakon 20 minuta foliju otvoriti,
sve preliti kašikom iscijeđenog narandžinog soka i vratiti u rernu još 10-tak
minuta da sve lijepo porumeni.
Ako volite kiselkastiji okus
možete lagano preliti i sokom od limuna. Ako ste ljubitelj crnog vina,
poslužite ga uz ovaj obrok. Sigurna sam da ćete uživati.
Po želji možete u mješavinu
povrća dodati i mladi krompir, mahune, ma sve što volite :)
Primjedbe
Objavi komentar