ČOKO-ORANŽ BOMBICE
Divan spoj čokolade, narandže i ruma!
250
gr mljevenog keksa
50
gr ribane čokolade
2
supene kašike džema od narandže
naribana
korica 1 narandže
4
rastopljene kocke čokolade za kuhanje
2
kašike čokolade u prahu
1/2
male kašičice cimeta
1,5
supena kašika meda
1
supena kašika ruma
1
vanilin šećer
1,5
dcl sirupa od narandže
Za
glazuru:
100
gr čokolade za kuhanje
komadić
putera
šarene
mrvice za dekoraciju
U posudi izmiješati mljeveni
keks, naribanu čokoladu, med, topljenu čokoladu, čokoladu u prahu,
vanilin šećer, cimet, džem od narandže (može i od kajsije), naribanu koricu
narandže, pa zaliti gustim sirupom od narandže i sve dobro izmiješati da smjesa
bude kompaktna.
Po potrebi možete dodati još
malo mljevenog keksa.
Ostaviti smjesu u frižider oko
pola sata.
Od smjese oblikovati bombice i
poredati ih na tacnu. Ostaviti ih ponovo u frižider na pola sata.
Pripremiti čokoladnu glazuru i
preliti svaku bombicu po vrhu (možete i cijelu natopiti u čokoladnu glazuru),
posuti šarenim mrvicama i ostaviti da se čokolada stisne.
Posložiti ih u papirne košarice
i šta drugo, nego uživati u njima.
Ova količina smjese je dovoljna
za 20 bombica.
Primjedbe
Objavi komentar