PILEĆI MEDALJONI - ZDRAVA VERZIJA
Jako su ukusni i hrskavi. U ovoj verziji imate jako puno vlakana i samim tim je odlično za vaš organizam, daleko zdravije od pohovanih fileta. Ukus im je fenomenalan.
Sastojci:
680 gr pilećeg filea
1 šolja ovsenih pahuljica
1 kašičica crvene paprike
1/2 kašičice vegete
1 kašičica bijelog luka u granulama
1 kašičica mljevenog đumbira
1 kašičica suhog peršuna
po ukusu još soli i bibera
2 bjelanjka
Pileći file isjeći na kockice.
Ovsene pahuljice sa suhim začinima staviti u sjeckalicu ili blender.
Samljeti malo krupnije od prezle.
U posebnoj posudi viljuškom lagano umutiti bjelanjke.
Piletinu posoliti i pobiberiti.
Svaki komadić piletine umakati u bjelanjak, pa u pripremljenu mješavinu od pahuljica.
Redati u papirom obložen pleh, da se međusobno ne dodiruju.
Rernu zagrijati na 200 stepeni.
Staviti medaljone da se peku 15-20 minuta da lijepo porumene i postanu hrskavi.
Poslužiti ih možete sa omiljenim sosom, recimo tzatziki sos ili neki drugi po vašem ukusu.
Ja sam ih danas poslužila uz mješavinu meksičkog povrća sa vrhnjem i bilo je perfektno :)
Prijatno :)
Sastojci:
680 gr pilećeg filea
1 šolja ovsenih pahuljica
1 kašičica crvene paprike
1/2 kašičice vegete
1 kašičica bijelog luka u granulama
1 kašičica mljevenog đumbira
1 kašičica suhog peršuna
po ukusu još soli i bibera
2 bjelanjka
Pileći file isjeći na kockice.
Ovsene pahuljice sa suhim začinima staviti u sjeckalicu ili blender.
Samljeti malo krupnije od prezle.
U posebnoj posudi viljuškom lagano umutiti bjelanjke.
Piletinu posoliti i pobiberiti.
Svaki komadić piletine umakati u bjelanjak, pa u pripremljenu mješavinu od pahuljica.
Redati u papirom obložen pleh, da se međusobno ne dodiruju.
Rernu zagrijati na 200 stepeni.
Staviti medaljone da se peku 15-20 minuta da lijepo porumene i postanu hrskavi.
Poslužiti ih možete sa omiljenim sosom, recimo tzatziki sos ili neki drugi po vašem ukusu.
Ja sam ih danas poslužila uz mješavinu meksičkog povrća sa vrhnjem i bilo je perfektno :)
Prijatno :)
Primjedbe
Objavi komentar