PILEĆA JETRICA U CRNOM VINU
Ako ste ljubitelj jetrica, probajte ih spremiti na ovaj način, sigurna sam da će vam se dopasti kao i mojim ukućanima :)
500 gr pileće jetre
3 režnja bijelog luka
1 veća glavica crvenog luka
malo origana
lovorov list
jedna vezica peršunovog lista
malo mljevenog đumbira
100 ml crnog vina + 100 ml vode
1 kašika brašna
vegeta
biber
Očišćenu jetricu propržiti na malo zagrijanog ulja, posoliti, pobiberiti i posuti brašnom. Malo pojačati vatru i miješati dok jetrica dobije boju.
Nakon toga jetru zaliti crnim vinom, dodati isjeckan crveni i bijeli luk, kao i začinsko bilje. Kad prokuha smanjiti vatru i dinstati 10-tak minuta uz povremeno dolijevanje vode.
Na kraju izvaditi lovorov list, dodati isjeckan peršun i poslužiti.
Kao prilog možete pripremiti kuhani krompir, rižu ili tjesteninu.
Ako volite umak, ne ukuhavajte tečnost u potpunosti.
Dobar tek :)
500 gr pileće jetre
3 režnja bijelog luka
1 veća glavica crvenog luka
malo origana
lovorov list
jedna vezica peršunovog lista
malo mljevenog đumbira
100 ml crnog vina + 100 ml vode
1 kašika brašna
vegeta
biber
Očišćenu jetricu propržiti na malo zagrijanog ulja, posoliti, pobiberiti i posuti brašnom. Malo pojačati vatru i miješati dok jetrica dobije boju.
Nakon toga jetru zaliti crnim vinom, dodati isjeckan crveni i bijeli luk, kao i začinsko bilje. Kad prokuha smanjiti vatru i dinstati 10-tak minuta uz povremeno dolijevanje vode.
Na kraju izvaditi lovorov list, dodati isjeckan peršun i poslužiti.
Kao prilog možete pripremiti kuhani krompir, rižu ili tjesteninu.
Ako volite umak, ne ukuhavajte tečnost u potpunosti.
Dobar tek :)
Primjedbe
Objavi komentar