PILE PEČENO NA SOLI
Ako ste ljubitelj fantastično
pečene piletine, koja je isto slana i unutra i van, onda sam sigurna da će ovaj
način pripreme postati omiljeni i u vašoj kuhinji.
Hrskava korica i predivan okus su zagarantovani. Pa...uz minimum truda, uživajte :)
Hrskava korica i predivan okus su zagarantovani. Pa...uz minimum truda, uživajte :)
Potrebno vam je samo:
1 pile (veličina po vašoj želji)
2-3 šake soli
aluminijska folija
1 pile (veličina po vašoj želji)
2-3 šake soli
aluminijska folija
Pile dobro očistite, operite i posušite
kuhinjskim ručnikom.
Rernu zagrijte na 180°.
Rernu zagrijte na 180°.
Pleh u kojem ćete peći pile obložite
aluminijskom folijom i pospite sa soli.
Pile položite grudima na so, lagano pritisnite
rukom da fino nalegne grudima, krilima i batacima.
Stavite peći i u zagrijanu
rernu.
Vrijeme pečenja je vrlo
jednostavno: ako vam je pile teško 1200 gr, pečete ga sat vremena i 20 minuta, dakle
na kilogram težine vrijeme pečenja je sat vremena, pa se tako prilagodite. Ili
recimo pile težine 1500 gr pečete sat vremena i 50 minuta....i tako dalje :)
Za vrijeme pečenja pileta ne
otvarajte rernu, jednostavno ga stavite u rernu, aktivirajte alarm i zaboravite
na njega.
Po želji možete u drugu foliju
zamotati krompir ili neko povrće i peći pored pileta, tako ćete imati i prilog.
Tokom pečenja pile će pustiti
svu suvišnu masnoću koja će natopiti so, korica će biti predivno hrskava, a
slanoća je svuda ista, ne bojte se da će vam biti preslano. Kosti bukvalno same
ispadaju.
Poslužite uz vašu omiljenu
salatu i hljeb.
Dobar tek želim :)
Administrator je uklonio komentar.
OdgovoriIzbrišiProbala! Odlično je! Hvala!
OdgovoriIzbrišiAdministrator je uklonio komentar.
OdgovoriIzbrišiAdministrator je uklonio komentar.
OdgovoriIzbriši