srijeda, 12. veljače 2014.

PILEĆI MEDALJONI - ZDRAVA VERZIJA

Jako su ukusni i hrskavi. U ovoj verziji imate jako puno vlakana i samim tim je odlično za vaš organizam, daleko zdravije od pohovanih fileta. Ukus im je fenomenalan.


Sastojci:

680 gr pilećeg filea
1 šolja ovsenih pahuljica
1 kašičica crvene paprike
1/2 kašičice vegete
1 kašičica bijelog luka u granulama
1 kašičica mljevenog đumbira
1 kašičica suhog peršuna
po ukusu još soli i bibera
2 bjelanjka

Pileći file isjeći na kockice.



Ovsene pahuljice sa suhim začinima staviti u sjeckalicu ili blender.



Samljeti malo krupnije od prezle.



U posebnoj posudi viljuškom lagano umutiti bjelanjke.

Piletinu posoliti i pobiberiti.

Svaki komadić piletine umakati u bjelanjak, pa u pripremljenu mješavinu od pahuljica.

Redati u papirom obložen pleh, da se međusobno ne dodiruju.


Rernu zagrijati na 200 stepeni.

Staviti medaljone da se peku 15-20 minuta da lijepo porumene i postanu hrskavi.

Poslužiti ih možete sa omiljenim sosom, recimo tzatziki sos ili neki drugi po vašem ukusu.

Ja sam ih danas poslužila uz mješavinu meksičkog povrća sa vrhnjem i bilo je perfektno :)






Prijatno :)

Nema komentara:

Objavi komentar