PURETINA SA BULGUROM, CRVENOM QUINOOM, BROKOLIJEM I KARFIOLOM (VIDEO)

Ako imate fenomenalne pureće odreske, nije teško napraviti savršen ručak za cijelu porodicu. 

Ovo je jedan divan, brz i ukusan ručak iz tave. 

Video je tu! ✅ 





📍Potrebno je:

✅400 gr purećih odrezaka

✅1 glavica crvenog luka

✅2 režnja bijelog luka

✅2 kašike kokosovog ulja

✅100 gr mješavine bulgura, crvene quinoe, leće

✅5-6 dcl vode

✅ nekoliko cvjetova brokolija

✅nekoliko cvjetova karfiola

✅Suhi začin (bio, vegeta)

✅Biber

✅150 gr rendanog sira (gauda, edamer)

✅ Origano, bosiljak, vlasac (dodajte začine koje volite) 


Pureći odrezak izrezati na kockice. Crveni i bijeli luk sitno isjeckati.

Na tavi rastopiti kokosovo ulje, pa dodati obje vrste luka i dinstati da postane staklast. Na to dodati izrezane pureće odreske i sve skupa pirjati oko 3-4 minute. Kuhačom skloniti meso i luk u jednu stranu tave i na masnoću sipati bulgur i quinou. Kratko izmješati i sipati vodu. Sve zajedno krčkati oko 5 minuta i sada je red da se doda brokoli i karfiol. Začiniti po želji i dinstati dok voda ne ukuha.

Kada je jelo gotovo, posuti rendani sir, skloniti tavu sa ringle i poklopiti da se sir istopi.

Servirati toplo. Jelo je zaista jednostavno i brzo, a jako ukusno. 







Primjedbe

Popularni postovi