PURETINA SA BULGUROM, CRVENOM QUINOOM, BROKOLIJEM I KARFIOLOM (VIDEO)
Ako imate fenomenalne pureće odreske, nije teško napraviti savršen ručak za cijelu porodicu.
Ovo je jedan divan, brz i ukusan ručak iz tave.
Video je tu! ✅
📍Potrebno je:
✅400 gr purećih odrezaka
✅1 glavica crvenog luka
✅2 režnja bijelog luka
✅2 kašike kokosovog ulja
✅100 gr mješavine bulgura, crvene quinoe, leće
✅5-6 dcl vode
✅ nekoliko cvjetova brokolija
✅nekoliko cvjetova karfiola
✅Suhi začin (bio, vegeta)
✅Biber
✅150 gr rendanog sira (gauda, edamer)
✅ Origano, bosiljak, vlasac (dodajte začine koje volite)
Pureći odrezak izrezati na kockice. Crveni i bijeli luk sitno isjeckati.
Na tavi rastopiti kokosovo ulje, pa dodati obje vrste luka i dinstati da postane staklast. Na to dodati izrezane pureće odreske i sve skupa pirjati oko 3-4 minute. Kuhačom skloniti meso i luk u jednu stranu tave i na masnoću sipati bulgur i quinou. Kratko izmješati i sipati vodu. Sve zajedno krčkati oko 5 minuta i sada je red da se doda brokoli i karfiol. Začiniti po želji i dinstati dok voda ne ukuha.
Kada je jelo gotovo, posuti rendani sir, skloniti tavu sa ringle i poklopiti da se sir istopi.
Servirati toplo. Jelo je zaista jednostavno i brzo, a jako ukusno.
Primjedbe
Objavi komentar