AROMATIC BUBBLE BREAD

Još jedna u nizu ideja za doručak!

Toplo, mirisno, premekano... 

Puklo u sekundi. Šolja mlijeka, bijele kafe ili čaja, neki namaz ili narezak i doručak za 10!






🔅Sastojci:
▪️450 gr brašna
▪️90 gr pavlake
▪️1 kesica suhog kvasca
▪️2 dcl mlake vode
▪️1 kašika šećera
▪️1,5 čajna kašika soli
▪️1 dcl ulja 

📍 Premaz:
▪️100 gr maslaca
▪️1 kašika svježe sjeckanog peršuna
▪️1 čajna kašika bijelog luka u granulama 

📍 Za posipanje:
▪️50 gr ribanog parmezana

U zdjelu staviti 50 gr brašna, kesicu kvasca, 2 dcl mlake vode, šećer, sve promiješati i ostaviti 10 min.da fermentira. 
Potom dodati ulje, brašno, so i izraditi rukama tijesto koje će biti malkice ljepljivo, ali ne dodajite brašno. Mijesite ga par minuta, poklopite i stavite na toplo mjesto 40 min. 
U šerpici otopiti maslac, dodati peršun i bijeli luk.
Nadošlo tijesto premjesite, otkidajte manje komadiće, stavite ih kašikom u otopljeni maslac, pa vadite i redajte u papirom obložen okrugli pleh dimenzija 28-30 cm.
Kad ste završili, prelijte ostatkom maslaca i ostavite da nadolaze oko 30 min.
Peći u rerni zagrijanoj na 200° 15 minuta, zatim izvadite, pospite parmezanom i vratite u rernu još 5 minuta. Ispečeno ne pokrivajte, samo ostavite tako da se malo ohladi na sobnoj temperaturi.
To bi bilo to. Probajte, pa javite kako vam se dopalo. Mekano je i sutradan, ukoliko vam ostane, a čisto sumnjam. 😁😁😁👌🏻






Primjedbe

Popularni postovi