CORDON BLEU IZ RERNE
Cordon Bleu spremljen na ovaj način je izuzetno sočan, meso divno meko i nadasve ukusno, a što je najvažnije pečeno u pećnici u svojim sokovima, a ne na masnoći.
📍Sastojci:
✅4 pileća filea (cca 800 gr)
✅3 kašičice vegete
✅200 ml vode
✅2 kašike otopljenog maslaca
✅2 režnja bijelog luka
✅pola kašičice origana
✅150 gr suhog mesa (može i pureća šunka i sl., ali suho meso daje poseban šmek)
✅150 gr sira edamera ili gaude
✅1 kašika maslinovog ulja
📍Za pohovanje:
✅80 gr prezle
✅2 kašike ribanog parmezana
✅2 kašičice mljevene crvene paprike
Pileći file staviti u vrećicu za zamrzivač i batom istući u tanji odrezak. Meso pobiberiti i začiniti sa kašičicom vegete.
U posudu staviti vodu, 2 kašičice vegete, otopljeni maslac, protisnuti bijeli luk i origano. Zagrijati do vrenja i malo pustiti da kuha.
U posudi izmiješati prezlu, crvenu papriku i parmezan.
Na pileći file staviti suho meso izrezano na kockice ili trake, preko njega krišku sira, saviti u roladu i učvrstiti čačkalicama.
Pripremljeno meso umočiti u tekuću smjesu, a zatim u prezlu.
Poredati odreske u pleh obložen pek papirom ili premazan maslinovim uljem. Preliti ostatkom tekuće smjede i malo pokapati maslinovim uljem.
Peći na 200° oko 40 minuta, da lijepo porumeni.
Poslužiti toplo, a zajedno sa mesom možete peći i krompir za prilog.
Primjedbe
Objavi komentar