DOMAĆI MLINCI (KORE)
Dovoljno je reći - mlinci ili kore! Jako puno jela možemo pripremati s njima. Za brz obrok i uživanje svim čulima, a tako jednostavna stvar! 🥰😍
Ranije sam često kupovala mlince, ali pola ih bude polomljeno, usitnjeno, neupotrebljivo, a i cijena im nije baš povoljna.
Domaće je uvijek najbolje. Zato ih odavno sama pravim.😁
Znam da mnoge domaćice ne stavljaju jaja u jufku, a ja stavim jer su zaista ukusniji s jajima. Zato, ako do sada niste, probajte ih napraviti po ovom receptu, na ovaj način i sigurno ih više nikada nećete kupiti. 👍🏻👌🏻
Video je tu!💟
🔅Sastojci:
🔸500 gr brašna
🔸2 jaja
🔸malo soli
🔸mlaka voda (količina ovisi od brašna ali cca 2,5 dcl)
U posudi blago umutite jaja viljuškom, pa dodajte so, brašno i vodu postepeno. Dobro izmjesiti tijesto kao za pitu, glatko, neljepljivo i srednje mekano. Pokrijte posudu i ostavite da odmori najmanje 30 minuta.
Potom na pobrašnjenoj podlozi premjesiti tijesto i podijeliti na 16 manjih loptica.
Svaku lopticu će biti potrebno rastanjiti u tanji krug veličine cca 25 cm (moja tava je 26 cm).
Zagrijati tavu na jačoj temperaturi i na suhu tavu stavljati jufčicu. Kad se pojave mjehurići sa gornje strane, okrenuti i peći drugu stranu. To bude brzo gotovo, čim mjehurići sa donje strane budu rumeni, vadite i redajte na čistu krpu. Mlinci će se malo i napuhati. Povremeno tavu prebrišite kuhinjskim ubrusom da odstranite brašno koje može odgorjevati.
Gotove poredajte na čist stolnjak da se ohlade i prosuše. Spakujte u neku vrećicu i odložiti do upotrebe.
Sretno u pripremi i javite mi utiske! 🤗
----------------
isprobano,predivno i sve pohvale i hvala,gotovi mlinci otišli u povijest
OdgovoriIzbrišiDrago mi je da je tako. Veliki pozdrav.💗💗💗
Izbriši