ZDRAVI MIX SA BUKOVAČAMA I PILETINOM
Ne mogu vam opisati kako je ovo savršeno! 😍😍😍 Izuzetno ukusno
Fenomenalan spoj bulgura, crne leće, crvene quinoe i bukovača. Ručak za 10!
Odvojeno sam spremila bukovače, pa poslije spojila i dobila savršenstvo.👍
📍Sastojci:
✔️150 gr mixa bulgura, crne leće i crvene quinoe
✔️4 bataka sa karabatkom (meso po želji)
✔️500 gr bukovača
✔️4 režnja bijelog luka
✔️1 kašika isjeckanog svježeg peršuna
✔️3 kašike maslinovog ulja
✔️2,5 dcl mlijeka
✔️1 jaje
✔️1 kašika kokosovog ulja
✔️2 kašike ribanog parmezana
✔️Boni začin natur
✔️1 kašika suhog ružmarina
Bukovače očistiti i poredati na papir (gornja strana okrenuta dole) u pleh pa preliti mješavinom maslinovog ulja, soli, ispasiranog bijelog luka i peršuna. Posuti suhim ružmarinom i peći samo sa gornjim grijačem na 200° oko 15 min.
U međuvremenu bulgur sa lećom i quinoom staviti u vodu da kuha oko 5 minuta. Procijediti.
Kada izvadite bukovače, u malo nauljen pleh staviti začinjene batake da se peku oko 20 min.
Za to vrijeme će se bukovače prohladiti. Zatim ih izrežite na manje komade.
Sada u batake dodati mix mješavinu ocijeđenu koju ste izmješali sa izrezanim bukovačama.
U šerpici zagrijte mlijeko sa kokosovim uljem dok se istopi, zatim skinite sa ringle i u mlako umiješati blago umućeno jaje i začin natur, malo bibera i preliti preko mesa i bulgura.
Pokriti folijom i peći na 200° oko 25 min. Zatim skinite foliju i zapeći još nekoliko min.
Servirati toplo posuto ribanim parmezanom uz zelenu salatu!
------------------
Primjedbe
Objavi komentar