ZDRAVI MIX SA BUKOVAČAMA I PILETINOM

 Ne mogu vam opisati kako je ovo savršeno! 😍😍😍 Izuzetno ukusno

Fenomenalan spoj bulgura, crne leće, crvene quinoe i bukovača. Ručak za 10! 

Odvojeno sam spremila bukovače, pa poslije spojila i dobila savršenstvo.👍 




📍Sastojci:

✔️150 gr mixa bulgura, crne leće i crvene quinoe 

✔️4 bataka sa karabatkom (meso po želji)

✔️500 gr bukovača

✔️4 režnja bijelog luka

✔️1 kašika isjeckanog svježeg peršuna

✔️3 kašike maslinovog ulja

✔️2,5 dcl mlijeka

✔️1 jaje

✔️1 kašika kokosovog ulja 

✔️2 kašike ribanog parmezana

✔️Boni začin natur 

✔️1 kašika suhog ružmarina 


Bukovače očistiti i poredati na papir (gornja strana okrenuta dole) u pleh pa preliti mješavinom maslinovog ulja, soli, ispasiranog bijelog luka i peršuna. Posuti suhim ružmarinom i peći samo sa gornjim grijačem na 200° oko 15 min.

U međuvremenu bulgur sa lećom i quinoom staviti u vodu da kuha oko 5 minuta. Procijediti.

Kada izvadite bukovače, u malo nauljen pleh staviti začinjene batake da se peku oko 20 min.

Za to vrijeme će se bukovače prohladiti. Zatim ih izrežite na manje komade.

Sada u batake dodati mix mješavinu ocijeđenu koju ste izmješali sa izrezanim bukovačama. 

U šerpici zagrijte mlijeko sa kokosovim uljem dok se istopi, zatim skinite sa ringle i u mlako umiješati blago umućeno jaje i začin natur, malo bibera i preliti preko mesa i bulgura.

Pokriti folijom i peći na 200° oko 25 min. Zatim skinite foliju i zapeći još nekoliko min.

Servirati toplo posuto ribanim parmezanom uz zelenu salatu! 

------------------





Primjedbe

Popularni postovi