DOMAĆI ZELENI REZANCI SA PESTOM OD RUKOLE
Ovo jednostavno savršenstvo definitivno morate probati. Čas posla i savršen ručak je na stolu! 🥰🥰🥰
Imala sam čast probati domaće rezance sa špinatom iz Korpe zdravlja i zaista su savršeni. Ako ne znate ili nemate vremena da ih pravite, sad znate gdje ih ima. 👌🏻
Možete koristiti i makarone, ma bilo koju tjesteninu.
Skuhati tjesteninu u posoljenoj vodi sa kašikom ulja. Ocijediti.
U međuvremenu pripremite pesto od rukole:
✔️100 gr rukole iz Korpe zdravlja
✔️2 režnja bijelog luka
✔️3 kašike ribanog parmezana
✔️30 ml maslinovog ulja
✔️pola kašičice soli
✔️Na vrh noža bibera
✔️2 kašike limunovog soka
✔️1 kašika oraha (ili pinjola)
✔️1 dcl pavlake ili milerama
U blender staviti rukolu, orahe i bijeli luk i kratko pulsirati. Zatim dodati so, biber, limunov sok, parmezan i pavlaku, pa izblendati u jednoličnu smjesu.
Pavlaku sam dodala jer više volimo malo rjeđi pesto i blažeg okusa.
U posudu staviti kuhane rezance, dodati pesto i sve sjediniti. Servirati toplo, posuto ribanim parmezanom.
Dobar tek! 🍽️👍🏻👌🏻
NAPOMENA: ostatak pesta možete čuvati u frižideru u zatvorenoj teglici do 3 dana!
Primjedbe
Objavi komentar