POHOVANA PILEĆA JETRICA

 Ne znam da li ste ikada pohovali pileću jetricu? 🤔 Danas sam to napravila prvi put i oduševila se. Zaista je fenomenalna. Kao da se uopšte ne radi o pilećoj jetrici, tako da će je čak i oni, koji je posebno ne mirišu, rado pojesti. 👌🏻👍🏻



📍Sastojci:

✔️500 gr pileće jetrice
✔️2 kašike brašna
✔️So
✔️Mljeveni biber
✔️1 kašika bijelog luka u granulama
✔️Nekoliko kašika prezle
✔️2 jaja
✔️Ulje za prženje 

Jetrici odstraniti srca (ako ih ima), oprati i staviti u cjedilo da se ocijedi. Nemojte ništa rezati, ostavite ih cijele.

U zdjelici izmješati brašno, bijeli luk, so i biber, pa svaku jetricu uvaljati u tu mješavinu.

Jaja umutiti viljuškom i posoliti po ukusu. Ja sam i u jaja dodala granule bijelog luka. 

U šerpicu (koja ima poklopac) sipati ulje (treba biti malo više ulja da se jetra može fino ispržiti). 

Zagrijati ulje na srednju temperaturu. Jetricu provući kroz jaja, pa uvaljati u prezlu i stavljati u ulje. Pržite da lijepo porumeni odozdo, ali poklopljeno jer hoće da prska. Zatim okrenite, poklopite i pržite da porumeni i sa druge strane.

Vaditi ih na kuhinjski ručnik da se ocijedi višak ulja. Na kraju nisu uopšte masne i jako su ukusne.👌🏻

Poslužiti toplo uz prilog po želji, kod mene je to bio restovani krompir.
--------------



Primjedbe

Popularni postovi