PARFE TORTA SA VIŠNJAMA

 E kad je napolju upekao Celzijus, a nešto bi slatko, evo savršene parfe torte, za sve ljubitelje kremastih torti. 🤗 Nema pečenja, malo radi mikser, sve ostalo odradi frižider.👍🏻

Poput sladoleda, kremasta, ukusna, još sa višnjama, ma divota jedna!🥰🥰🥰





🍒 Kora:

- 250 gr mljevene plazme

- 100 gr otopljenog maslaca

- 100 gr otopljene čokolade za kuhanje

- 80 gr šećera

- 100 ml mlijeka 


🍒Krema sa višnjama:

- 200 gr svježih očišćenih višanja

- 200 gr šećera (možete i manje ako su višnje slatke)

- 350 ml slatkog vrhnja

- 1 kesica mljevene želatine 


🍒Šlag krema (sa pavlakom):

- 250 ml slatkog vrhnja

- 50 gr šećera u prahu

- 1 čašica pavlake (180 ml)

- 1 kesica mljevene želatine 


U šerpici otopiti maslac sa čokoladom za kuhanje.

U zdjelu staviti mljeveni keks, dodati šećer, mlijeko i otopljeni maslac sa čokoladom i sve dobro izmješati. 

Na pladanj staviti obruč za tortu 24 cm i istresti smjesu od keksa pa poravnati kašikom. Ostaviti u frižider.

Višnje sa šećerom izblendati.

Slatko vrhnje umutiti u šlag. Dodati izblendane višnje i sve mikserom izraditi. Želatin ranije natopiti u 4 kašike vode, ostaviti da nabubri, pa ga otopiti neprestano miješajući (ne treba prokuhati). Otopljeni želatin dodati u kremu, mikserom sjediniti i staviti na podlogu od keksa, poravnati i na hlađenje.

Slatko vrhnje izmiksati sa šećerom u prahu, dodati pavlaku, izraditi i kao i prethodnom postupku, dodati otopljeni želatin. Opet izmiksati i staviti preko kreme od višanja. Poravnati i u frižider na par sati.

Kad se sve stisnulo, skinuti obruč i izrezati. 

Probajte, jer je savršena sa bilo kojim voćem i mora uspjeti.

Uživajte u brzoj pripremi i divnom osvježavajućem ukusu.

-------------------




Primjedbe

Popularni postovi