PAPRIKE SA MLJEVENIM MESOM I POVRĆEM

Punjene paprike vole mnogi. Ovo je drugačija verzija paprika sa mljevenim mesom uz dodatak povrća i pečene u rerni. Okus je savršen, nešto drugačije od klasike. I puno, puno bolje. 

Probajte i uvjerite se!👌🏻👍🏻🍽️





*️⃣Sastojci:

🔸cca 800 gr paprika srednje veličine

🔸500 gr mljevenog mesa

🔸2 glavice crvenog luka

🔸3 režnja bijelog luka

🔸250 gr cvjetova brokolija

🔸2 mrkve

🔸150 gr ribane gaude

🔸400 ml povrtnog temeljca

🔸So

🔸mljeveni biber

🔸1 kašika maslaca

🔸2 kašike ulja


Crveni luk izrežite na kockice bijeli na listiće, a mrkvu na kolutiće. 

Na maslacu prodinstati polovinu pripremljenog luka, dodati mrkvu i dinstati oko 3 minute. Podliti polovinom temeljca, dodatu cvjetove brokolija i dinstati još 4-5 minuta. Posoliti i pobiberiti.

Na ulju dinstati mljeveno meso dok se ne stvore male grudvice. Dodati so i biber. U meso umiješati ribani sir i dinstano povrće pa sve sjediniti.

Paprike prerezati na polovine i očistiti.

Rernu uključiti da se grije na 190°.

U vatrostalnu tepsiju redati punjene polovice paprika. Posuti drugom polovicom crvenog luka i zaliti preostalim temeljcem.

Peći u zagrijanoj rerni oko 40 minuta.

Poslužiti tople po želji prelivene kajmakom (mi nismo 😁), a po želji kao prilog pripremite pire krompir. I ovako su savršene, jako ukusne i divno mirišu.......










Primjedbe

Popularni postovi