ODLIČNA ZIMSKA ČORBA
Za ovako tmuran dan, odabrala sam ovu fenomenalni čorbicu sa komadićima suhog mesa. I to bez muke, skuhana u slow cookeru.🥰
Jutros u 10 gotov ručak, danas ionako nisam nizašto jer je ovakvo vrijeme.😅
Nisam vagala pojedinačno, nego sve odokativno, pa ću tako i napisati.😂
Ne morate koristiti krčka.👍🏻😂
💛Sastojci:
- mix zelene leće, crvene leće, spelte, ječma (sveukupno 500 gr)
- nekoliko baby mrkvica
- 1 glavica crvenog luka
- 4 režnja bijelog luka
- 2 kašike paradajz pirea
- 3 cherry paradajza
- 2-3 krompira
- 1 kašičica tucane crvene paprike
- 2 kašike ulja
- suhi začin, mljeveni biber
- sušeni peršun, celer
- lovorov list
- po želji suho meso isjeckano na manje kockice
Mix zelene leće, crvene leće, spelte i ječma potopiti u hladnu vodu 2 sata.
Suho meso prokuhati 20-tak minuta i ocijediti.
Crveni i bijeli luk isjeckati. Krompir izrezati na kocke.
Na ulju prodinstajte crveni i bijeli luk, dodati mrkvice, pa zatim paradajz pire i tucanu papriku. Doliti malo vode pa dodati krompir, suho meso, lovor i mix koji je ocijeđen i ispran vodom. Zatim u sve to dodati i oguljen cherry paradajz, doliti vode i kuhati na srednjoj temperaturi oko 1 sat uz povremeno dolijevanje vode. Na kraju posuti suhe začine, dotjerati okus i gotovo.
Kuhajte duže ako stavljate suho meso da se fino skuha.👍🏻
Poslužiti toplo uz fin domaći hljeb i salatu od kiselog kupusa, a može i zelena salata s mladim lukom.😍
Dobar tek! 👍🏻👌🏻
--------------
Primjedbe
Objavi komentar