ODLIČNA ZIMSKA ČORBA

 Za ovako tmuran dan, odabrala sam ovu fenomenalni čorbicu sa komadićima suhog mesa. I to bez muke, skuhana u slow cookeru.🥰 

Jutros u 10 gotov ručak, danas ionako nisam nizašto jer je ovakvo vrijeme.😅

Nisam vagala pojedinačno, nego sve odokativno, pa ću tako i napisati.😂

Ne morate koristiti krčka.👍🏻😂




💛Sastojci:

- mix zelene leće, crvene leće, spelte, ječma (sveukupno 500 gr)

- nekoliko baby mrkvica

- 1 glavica crvenog luka

- 4 režnja bijelog luka

- 2 kašike paradajz pirea

- 3 cherry paradajza

- 2-3 krompira

- 1 kašičica tucane crvene paprike

- 2 kašike ulja

- suhi začin, mljeveni biber

- sušeni peršun, celer

- lovorov list

- po želji suho meso isjeckano na manje kockice


Mix zelene leće, crvene leće, spelte i ječma potopiti u hladnu vodu 2 sata.

Suho meso prokuhati 20-tak minuta i ocijediti. 

Crveni i bijeli luk isjeckati. Krompir izrezati na kocke.

Na ulju prodinstajte crveni i bijeli luk, dodati mrkvice, pa zatim paradajz pire i tucanu papriku. Doliti malo vode pa dodati krompir, suho meso, lovor i mix koji je ocijeđen i ispran vodom. Zatim u sve to dodati i oguljen cherry paradajz, doliti vode i kuhati na srednjoj temperaturi oko 1 sat uz povremeno dolijevanje vode. Na kraju posuti suhe začine, dotjerati okus i gotovo.

Kuhajte duže ako stavljate suho meso da se fino skuha.👍🏻

Poslužiti toplo uz fin domaći hljeb i salatu od kiselog kupusa, a može i zelena salata s mladim lukom.😍 

Dobar tek! 👍🏻👌🏻

--------------





Primjedbe

Popularni postovi