BUREK NAD BURECIMA

 Rijetko se desi da nemam adekvatan opis nečega, a to mi se dešava sada. 🤭🤭🤭

Drage moje, ovo je nešto pre, preukusno!

Ideju sam pokupila sa nekog YouTube kanala, napravila izmjene po svom ukusu i dobila burek nad burecima!!!!👌🏻👌🏻👌🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Toliko je ukusan da nemam riječi, hrskav, lisnat, topi se u ustima, ma ne znaš koliko je dosta! 😂

Ako ga ne probate, ne znate šta ste propustile.😉😉😉




🌸 Tijesto:

- 500 gr brašna

- 1 kašičica soli

- 3 kašike ulja

- mlaka voda (količina po potrebi)

🌸Nadjev:

- 500 gr mljevenog mesa

- 1 glavica crvenog luka

- 5-6 srednjih krompira

- so, mljeveni biber, suhi začin

- 2 kašike ulja

🌸 Premazivanje:

-100 gr otopljenog maslaca

- 5-6 kašika ulja


Od sastojaka za tijesto zamijesiti klasično tijesto za pitu, srednje meko i neljepljivo. Podijelite na 4 jufke koje premažete uljem, pokrijete streč folijom i neka odmaraju najmanje 30 min.

Pripremite nadjev: krompir izrežite na kockice, luk također.

Na ulju prodinstati luk, dodati meso i krompir, izmješati i sve dinstati skupa nekoliko minuta. Začiniti.

Razviti prvu jufku što tanje, pokapati masnoćom, posuti četvrtinom nadjeva. Preklopiti jufku sa jedne strane prema sredini, pa sa druge preko presavijene, odozdo i odozgo da dobijete kocku. Slaže se kao maslenica.

Stavite je na tacnu. 


Razvijate drugu, posipate nadjevom i masnoćom, pa u sredinu staviti već formiranu kocku, preklopiti, ostaviti na tacnu. Postupak ponoviti sa ostale dvije jufke. Bitno je da sve dijelove jufke koje preklapate pomastite. Na kraju dobijete jednu veću kocku. Stavite na pek papir i oklagijom rastanjite na veličinu pleha. 



Prebacite tako sa papirom u pleh i premažite maslacem.

Peći na 190° oko 40 min.




I dobili ste najsavršeniji burek na svijetu! 🥰 Pravo ime burek nad burecima!😍😍😍

Uživajte uz šolju jogurta, naravno!

Sačuvajte recept i obavezno probajte.👌🏻👌🏻👌🏻







Primjedbe

Popularni postovi