FRANCUSKA MUSAKA
Čovjekova potraga da bude centar pažnje javnosti je šteta za njega, jer ništa ne ubija dušu tako brzo kao želja da se dopadne ljudima.
Prema tome, čuvajte svoj mir, sve će doći na svoje mjesto.👍🏻🍀
A kad smo kod dopadanja, nama se jaaaaako dopada ova francuska musaka...🥔🧀🥚
Ne znam da li ste je jeli, ali ukusna je i topla i hladna. Zaista perfektan ručak! 👌🏻
✏️ Sastojci:
- 1 kg krompira
- 400 gr kobasica
- 4-5 kuhanih jaja
-300 ml mlijeka
- 3 jaja
- 250 ml vrhnja za kuhanje
- 200 gr gaude
- 1 čajna kašika soli
- 1 čajna kašika suhog začina
- 1 kašika ulja
Krompir oguliti i skuhati u posoljenoj vodi. Od trenutka kad prokuha, dovoljno je da kuha 15 min. Ocijediti i ostaviti da se prohladi. Izrezati na ploške.
U nauljen pleh poredati polovinu količine krompira. Po krompiru posuti #kobasice izrezane za kolutiće. Preko kobasica posuti izrendana kuhana jaja.
U posudi žicom umutiti #jaja, dodati #mlijeko i #vrhnje za kuhanje, začiniti i sve dobro sjediniti.
Preliti preko musake. Odozgo posuti rendanu gaudu. Pokriti alu folijom i staviti u rernu na 190° da se peče oko 40 minuta. Skinuti foliju, pa vratiti u rernu na još 15 min. da lijepo porumeni.
Kada se malo prohladi rezati na kocke i poslužiti uz omiljenu salatu ili jogurt.
Zaista jednostavno, brzo i dopadljivog okusa.💖👍🏻👌🏻
Svako dobro svima! 🍀🌺🌸🌷❣️
--------------
Primjedbe
Objavi komentar