PUDING KOCKE
Ovo je više ideja nego recept, ali moja FB prijateljica Enisa duhovito napisa "zaštiti ovo Ljiljana", pa odlučih da ipak objavim
Možete kombinovati pudinge raznih okusa, također možete ih kuhati na mlijeku (naravno smanjiti količinu mlijeka kako bi dobili gušći puding), a ne kao ja na vodi (željela sam niskokaloričan desert) i možete ih uvaljati u mješavinu kokosa i kristal šećera ili preliti čokoladnom glazurom od tamne, mliječne ili bijele čokolade. Mnogo je varijanti, a vi probajte onako kako vam se više sviđa.
Meni su bile odlične i ovako uvaljane u kokosovo brašno.
Potrebno je:
- 3 kesice različitih pudinga: u mom slučaju - prah za puding od maline, jagode i vanilije
- 12 kašika šećera
- 1,2 l vode
- kokosovo brašno
Manji pleh dimenzija 20 x 20 cm isprati hladnom vodom.
U šerpu staviti 4 dcl vode od kojih uzmete 6 kašika i pomiješate sa prahom za puding od maline. Prokuhati ostatak vode sa 4 kašike šećera (ili više ako volite slađi puding) pa skuhati puding. Bit će gušći nego klasični, ali tako treba.
U pleh izliti skuhan puding i poravnati.
Odmah na isti način pripremiti i puding od vanilije. Vruć istresti preko pudinga od malina. Poravnati.
Skuhati i puding od jagode pa preliti preko vanilin pudinga.
Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u zamrzivač na 10-tak minuta.
Preko pleha stavite foliju i okrenite pleh naopako da istresete puding.
Oštrim nožem sjeći na kocke željene veličine i uvaljati u kokosovo brašno.
To bi bila sva "mudrost"
Primjedbe
Objavi komentar