JAGODA MAFINI
Mekani, divno mirišu, a uz nezaobilaznu jagodu u ovom periodu - savršeni!
Sastojci:
Sastojci:
- 12 jagoda
- 2 jaja
- 100 gr putera
- 150 gr brašna
- 100 ml mlijeka
- 100 gr šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
Cijela jaja pjenasto izmiksati, pa dodati šećer i miksati dok se smjesa udupla. Dodati otopljen i malo prohlađen puter i mlijeko, pa opet izmiksati. Na kraju pjenjačom umiješati brašno pomiješano sa praškom za pecivo i vanilin šećerom da se fino sjedini.
U kalupe za mafine staviti papirne košarice. U svaku košaricu staviti po jednu očišćenu jagodu sa širom stranom okrenutom ka dole.
Preko jagode sipati pripremljenu smjesu do 2/3 kalupa.
Mafine peći na 180 stepeni 15-tak minuta, da lijepo porumene i narastu.
Ispečene izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohlade.
Posuti šećerom u prahu, a možete dekorisati i čokoladom, nekom kremom, šlagom...
Divne su strukture i baš fini :)
Primjedbe
Objavi komentar