LONAC SA PILETINOM
Ovaj predivan recept vidjela sam ovdje i odlučila da ga danas isprobam.
Moram reći da je ručak odličan i da se dopao i mojim ukućanima.
Dodala sam još neko povrće koje nije navedeno u originalnom receptu i koristila sam sok od paradajza, a ne komade svježeg paradajza i bez obzira na te male izmjene - jako sam zadovoljna ovim varivom.
Ukoliko se odlučite da probate, nećete se pokajati...imat ćete i zdrav i jako ukusan obrok.
Potrebno je:
Moram reći da je ručak odličan i da se dopao i mojim ukućanima.
Dodala sam još neko povrće koje nije navedeno u originalnom receptu i koristila sam sok od paradajza, a ne komade svježeg paradajza i bez obzira na te male izmjene - jako sam zadovoljna ovim varivom.
Ukoliko se odlučite da probate, nećete se pokajati...imat ćete i zdrav i jako ukusan obrok.
Potrebno je:
- 500 gr pilećeg mesa (koristila sam file, a možete i odkoštene batake i zabatake)
- 1 glavica mladog kupusa
- 1 glavica crvenog luka
- 4 režnja bijelog luka
- 2 mrkve
- 1 dcl soka od paradajza ili 3-4 svježa paradajza kako je navedeno u originalnom receptu
- nekoliko cvjetova karfiola
- nekoliko cvjetova brokula
- 150-200 gr rezanaca (izlomila sam ih)
- vegeta
- so
- biber
- svježe sjeckana menta, peršun i celer
- malo sušenog vlasca
Piletinu isjeći na manje komade. Na ulju propržiti piletinu, isjeckan bijeli i crveni luk. Prodinstati pa dodati izrezanu mrkvu, začiniti po ukusu. Naliti vode da ogrezne i kuhati oko 15 minuta. Dodati kupus isječen na manje komade, sok od paradajza ili svježi paradajz koji ste ogulili i isjekli na manje komade pa kuhati sve skupa oko sat vremena na laganoj vatri.
10-tak minuta prije nego će jelo biti kuhano dodati cvjetove karfiola i brokolija.
Rezance posebno skuhati, ocijediti i dodati u kuhano varivo. Promiješati i povegetiti i pobiberiti. Na kraju posuti svježe sjeckanom mentom, peršunom i celerom i prokuhati samo par minuta.
Poslužiti toplo.
Prijatno :)
Primjedbe
Objavi komentar