ZAPEČENI KARFIOL SA PILEĆIM FILEOM I SIROM

Ako volite karfiol (kao ja), ovo je idealan ručak! 🥰 Sigurna sam da će i oni, koji ga baš ne mirišu, sa uživanjem pojesti, a možda i tražiti još.😁😁😁

Nije klasika kao pohovani karfiol, kuhani u krem supi itd, nego začinjen, zapečen u kombinaciji sa pilećim fileom i edamerom. Za prste polizati.😁❤️

A kao i uvijek kod mene, brzo i jednostavno.👍🏻👍🏻👍🏻 



📌Sastojci:

✔️1 glavica karfiola (cca 1-1,5 kg)

✔️600 gr pilećeg filea

✔️6-7 kriški edamera 


📌 Marinada za karfiol:

✔️5 kašika maslinovog ulja

✔️ Kurkuma

✔️curry

✔️ Bijeli luk u granulama

✔️Aleva paprika

✔️Himalajska so

✔️Mljeveni biber

✔️ Origano

✔️Suhi začin (bio začin ili vegeta) 


Sve sastojke za marinadu izmješati.

Karfiol izrezati na kriške.

U pleh staviti pek papir i poredati kriške karfiola. Smjesom premazati jednu stranu, okrenuti pa premazati i drugu. Sitnije dijelove karfiola poredajte između. Odozgo još malo pokapati uljem.

Staviti da se peče na 200° oko 15-20 minuta (ovisno od rerne).

U međuvremenu pileći file izrezati na odreske, začiniti solju i biberom i kratko propržiti na malo ulja da blago porumeni.

Zatim izvaditi karfiol, poredati po njemu odreske piletine i po vrhu poredati kriške edamera (možete i izrendati). Vratiti u rernu na još 10-15 minuta da se sir istopi.

Poslužiti toplo.👍🏻✔️

Predivno miriše i jako je ukusno. 

Dobar tek! 🍽️🥰👍🏻






Primjedbe

Popularni postovi