POVRTNA ČORBICA SA BAMIJOM I PILETINOM
Pravi jesenji dan! Hladno, oblačno i mračno, pa je idealno pripremiti ovu čorbicu da ugrije dušu!
😁
Jako ukusna i zdrava! Bamija je zaista perfektna i imam utisak da je nepravedno zapostavljena u svakodnevnoj ishrani.
📝Sastojci:
- 500 gr pilećeg filea
- 400 gr bamije
- 2 mrkve
- 2 glavice crvenog luka
- 3 režnja bijelog luka
- 3 krompira
- 1 jaje
- 2 kašike pavlake
- suhi začin
- mljeveni biber
- 3 dcl povrtnog temeljca
- svježe sjeckani peršun
U vodu staviti cijela pileća prsa sa cijelom glavicom luka i 1 mrkvom da se kuhaju oko 15 minuta. Dodati malo začina.
Na ulju propržiti sitno sjeckanu glavicu crvenog luka, pa dodati mrkvu isjeckanu na manje štapiće i bijeli luk, pa izdinstati.
Skuhan file ocijediti i izrezati na kocke, kao i krompir.
U šerpu sipati pileći temeljac, dodati izrezan krompir i file, pa dodati dinstani luk i mrkvu. Kuhati oko 5 minuta, pa dodati bamiju. Po potrebi doliti vode koliko želite. U zdjelici izmješati jaje sa pavlakom i preliti čorbicu. Posuti sitno sjeckanim peršunom i začiniti po ukusu. Sve kratko prokuhati i jelo je gotovo! 👍🏻
Probajte, zaista je odlična! Uz domaći hljeb - savršena!
Primjedbe
Objavi komentar