LUBIN SA KROMPIROM IZ RERNE
Nemate pojma kako divno miriše ovaj ručak! Nezamislivo!👌🏻👌🏻👌🏻
Aromatično i izuzetno ukusno.
Lubin spremljen na ovaj način je bajkovit!
Preporučujem da probate, a vi kako hoćete! Mi smo pojeli sve! 😀🥰❤️
✅Sastojci:
- 1 kg lubina/brancina
- 800 gr krompira
- 6 režnjeva bijelog luka
- ribana korica 1 limuna
- 4 kašike maslinovog ulja
- svježi ružmarin
- svježi bosiljak
- svježe mljeveni biber
-so
-suhi začin
- sok limuna
Lubin očistite, dobro operite i posušite kuhinjskim ručnikom. Posolite i pobiberite izvana i iznutra. Ribu zarežite na 3 mjesta sa svake strane. U unutrašnjost ribe stavite grančicu svježeg ružmarina, listić bosiljka i po 1 režanj bijelog luka izrezan na listiće. Ribu prelijte sa 2 kašike maslinovog ulja i pospite ribanom koricom pola limuna. Ostavite da odstoji dok pripremite krompir.
Krompir ogulite, operite i izrežite na krugove. Isperite, ocijedite i u zdjeli začinite biberom, solju, suhim začinom. Svježi ružmarin i bosiljak sitno isjeckajte pa izmiješajte sa krompirom. Tepsiju premažite sa maslinovim uljem i poredajte krompir. Bijeli luk izrežite na polovine i pospite po krompiru. Prelijte sa 2 kašike maslinovog ulja.
Pecite na 200° oko 20 minuta. Izvaditi pleh, po krompiru poredati ribe i vratiti u rernu još 25 minuta. U međuvremenu možete ribu jednom okrenuti.
Servirajte uz kolutove limuna, toplo.
Ne znam šta da vam kažem, osim da je fenomenalno!
Prijatno i vama, ako se odlučite isprobati ovaj recept!.👋🏻💗
--------------
Primjedbe
Objavi komentar