LUBIN SA KROMPIROM IZ RERNE

Nemate pojma kako divno miriše ovaj ručak! Nezamislivo!👌🏻👌🏻👌🏻

Aromatično i izuzetno ukusno. 

Lubin spremljen na ovaj način je bajkovit!

Preporučujem da probate, a vi kako hoćete! Mi smo pojeli sve! 😀🥰❤️ 




✅Sastojci:

- 1 kg lubina/brancina

- 800 gr krompira

- 6 režnjeva bijelog luka

- ribana korica 1 limuna

- 4 kašike maslinovog ulja

- svježi ružmarin

- svježi bosiljak

- svježe mljeveni biber

-so

-suhi začin

- sok limuna 


Lubin očistite, dobro operite i posušite kuhinjskim ručnikom. Posolite i pobiberite izvana i iznutra. Ribu zarežite na 3 mjesta sa svake strane. U unutrašnjost ribe stavite grančicu svježeg ružmarina, listić bosiljka i po 1 režanj bijelog luka izrezan na listiće. Ribu prelijte sa 2 kašike maslinovog ulja i pospite ribanom koricom pola limuna. Ostavite da odstoji dok pripremite krompir.

Krompir ogulite, operite i izrežite na krugove. Isperite, ocijedite i u zdjeli začinite biberom, solju, suhim začinom. Svježi ružmarin i bosiljak sitno isjeckajte pa izmiješajte sa krompirom. Tepsiju premažite sa maslinovim uljem i poredajte krompir. Bijeli luk izrežite na polovine i pospite po krompiru. Prelijte sa 2 kašike maslinovog ulja.

Pecite na 200° oko 20 minuta. Izvaditi pleh, po krompiru poredati ribe i vratiti u rernu još 25 minuta. U međuvremenu možete ribu jednom okrenuti.

Servirajte uz kolutove limuna, toplo.

Ne znam šta da vam kažem, osim da je fenomenalno!

Prijatno i vama, ako se odlučite isprobati ovaj recept!.👋🏻💗

--------------




Primjedbe

Popularni postovi