UMAK OD FILETA SKUŠE I SRIJEMUŠA SA MAKARONIMA

 Konačno sam na pijaci našla srijemuš! 😁

I svašta nešto sam htjela s njim, a dio sam odvojila za ovaj odličan umak, posebno za mog unuka. 😍

Ručak je brzinski, ali preukusan! Kada ste u stisci s vremenom, odlično rješenje.

Umjesto fileta skuše, možete koristiti i tunjevinu u većim komadima, a prasu zamijeniti mladim lukom.👌🏻




📍Sastojci:

✔️1 limenka fileta skuše

✔️1 prasa

✔️2 šake srijemuša

✔️So

✔️Biber

✔️2 dcl vrhnja za kuhanje

✔️2 kašike parmezana

✔️2 kašike maslinovog ulja


Srijemuš dobro oprati i izrezati ne baš sitno.

U tavi zagrijati ulje, dodati izrezanu prasu, prodinstati, dodati filete skuše i sve skupa malo promiješati. Zatim dodati srijemuš i kratko dinstati dok uvene. Doliti vrhnje, posoliti, pobiberiti, dodati i parmezan, par minuta krčkati i gotovo!!!!

Preliti skuhane makarone, eventualno rižu, pire i eto brzinskog a ukusnog ručka.

Ukoliko nemate srijemuš, možete koristiti špinat ili blitvu, ali obavezno dodajte i par režnjeva isjeckanog bijelog luka. 





Primjedbe

Popularni postovi