PUREĆI ODRESCI U UMAKU OD SIRA SA GRILOVANIM POVRĆEM
Odmah vam moram reći da je ovaj ručak - ručak za 10!!! 👌🏻 Morate ga probati!
Pureći odresci nikad sočniji. 🥰 Svima će se dopasti.👍🏻💗
📍Sastojci:
✔️500 gr purećih odrezaka
✔️200 gr rendanog sira (edamer, gauda)
✔️Nekoliko kriški tanko rezanog suhog mesa
✔️200 ml vrhnja za kuhanje
✔️suhi začin za piletinu s povrćem
✔️ Origano
✔️2 kašike maslinovog ulja
✔️1 tikvica
✔️1 patlidžan
✔️1 glavica crvenog luka
✔️2 crvene paprike
✔️Nekoliko šampinjona
✔️5-6 kom. cherry paradajza
Pureće odreske premazati uljem i posuti mješavinom začina, pa ostaviti da odstoje 30 min. Pazite koliko je slano, jer se koristi i suho meso.
Na malo ulja propržiti odreske da blago porumene.
Pleh tanko premazati uljem, poredati odreske, posuti sirom i po siru poredati suho meso. Po mesu opet obilno staviti sir, preliti vrhnjem za kuhanje i posuti origanom.
Peći u rerni zagrijanoj na 220° 15-20 minuta.
U međuvremenu povrće očistiti, izrezati na komade željene veličine, poredati na drvca za ražnjiće, začiniti mješavinom začina, posoliti i grilovati.
Prilikom serviranja, povrće pokapati sa malo maslinovog ulja i posuti bijelim lukom u granulama (po želji).
Uživajte i vi u ovom fenomenalnom, aromatičnom ručku!
Primjedbe
Objavi komentar