PILEĆA POVRTNA ČORBA SA KNEDLAMA OD PALENTE
Naravno da kuhamo i vikendom!😁😁😁
Danas na meniju odlična čorbica puna povrća, sa piletinom, obogaćena knedlama od palente!😍 Vjerujte da je savršena! A šta najbolje okuplja porodicu? Pa naravno, dobar i zdrav ručak.😁😀
Imate i video!🍀
📌 Sastojci:
✔️2 batka sa karabatkom @perutninaptuj_bih
✔️1 patlidžan
✔️2 tikvice
✔️2 crvene paprike
✔️2 mrkve
✔️3 krompira
✔️1 glavica crvenog luka
✔️3 režnja bijelog luka
✔️1 paradajz
✔️ paradajz pelat ili sos paradajz
✔️Bosiljak, origano, kopar, peršun
✔️2 kašike kokosovog ulja
✔️Suhi bio začin ili vegeta i biber
📌Za knedle od palente:
✔️1 jaje
✔️ Prstohvat soli
✔️ Prstohvat sode bikarbone
✔️1 kašika ulja
✔️5 kašika palente
Batake oprati i skuhati. Odvojiti meso od kostiju.
Povrće isjeckati na komade kakve želite.
U šerpi otopiti kokosovo ulje, dodati sjeckan crveni i bijeli luk, zatim ostalo povrće. Doliti pileći temeljac i kuhati dok se povrće skoro skroz skuha. Zatim dodati piletinu. Po potrebi doliti još vode.
Umutiti jaje viljuškom, dodati ulje, so, sodu i palentu. Na videu ćete vidjeti koliko gusto treba biti. Ostaviti smjesu da odstoji 5 min.
Čorbica neka kuha na srednjoj temperaturi, a kašičicom vaditi smjesu za knedle u spuštati u čorbicu. Kada ste sve dodali, poklopiti i neka kuha još 10 min na srednjoj temperaturi.
Na kraju dodati suhi začin, biber, peršun i ostale začine, kratko prokuhati i vaša preukusna čorba je gotova!👌🏻👌🏻👌🏻
Probajte i javite kako vam se svidjela! 💋
-------------------
Primjedbe
Objavi komentar