PEČENO PILE (NA SOLI)

Možda ste probali, a možda i niste. Godinama pečem cijelo pile na ovaj način. Jednostavnije, a bolje - ne može. 

Samo postavite alarm na telefonu kada treba biti gotovo, a faktički zaboravite na ručak poslije stavljanja u rernu.

Imate i video!✔️





📍Potrebne su vam samo 2 stvari, tj.3:

✔️1 pile

✔️3-4 šake soli

I treća:

✔️rerna 😅😅😅 


Pleh obložite folijom ili pek papirom i po foliji pospite so. Ništa ne brinite, neće biti preslano.😁

Pile stavite na so sa prsima okrenutim dole i pritisnite da se lijepo priljubi.

To je sve!

Stavite u rernu zagrijanu na 180° i zaboravite na njega 1,5 sat za pile težine cca 1500 gr, ako je manje onda 1 sat.

Za veće pile produžite vrijeme pečenja za 10-tak minuta.

Ispečeno pile odmah skinite sa soli i stavite na tanjir. Tokom pečenja iscuri sva masnoća, a bude divno i slano svuda, jer povuče soli taman koliko je potrebno.👍🏻

Kora je predivno hrskava, ma najbolje pile koje ćete pojesti. Kosti same ispadaju! 😄

Za prilog sam skuhala krompir, brokoli na pari, posula maslinovim uljem i ispasiranim bijelim lukom. Fantastična kombinacija sa pečenom piletinom.😁👍🏻❣️👌🏻

Probajte, pa javite utiske.💞







Primjedbe

Popularni postovi