PEČENO PILE (NA SOLI)
Možda ste probali, a možda i niste. Godinama pečem cijelo pile na ovaj način. Jednostavnije, a bolje - ne može.
Samo postavite alarm na telefonu kada treba biti gotovo, a faktički zaboravite na ručak poslije stavljanja u rernu.
Imate i video!✔️
📍Potrebne su vam samo 2 stvari, tj.3:
✔️1 pile
✔️3-4 šake soli
I treća:
✔️rerna 😅😅😅
Pleh obložite folijom ili pek papirom i po foliji pospite so. Ništa ne brinite, neće biti preslano.😁
Pile stavite na so sa prsima okrenutim dole i pritisnite da se lijepo priljubi.
To je sve!
Stavite u rernu zagrijanu na 180° i zaboravite na njega 1,5 sat za pile težine cca 1500 gr, ako je manje onda 1 sat.
Za veće pile produžite vrijeme pečenja za 10-tak minuta.
Ispečeno pile odmah skinite sa soli i stavite na tanjir. Tokom pečenja iscuri sva masnoća, a bude divno i slano svuda, jer povuče soli taman koliko je potrebno.👍🏻
Kora je predivno hrskava, ma najbolje pile koje ćete pojesti. Kosti same ispadaju! 😄
Za prilog sam skuhala krompir, brokoli na pari, posula maslinovim uljem i ispasiranim bijelim lukom. Fantastična kombinacija sa pečenom piletinom.😁👍🏻❣️👌🏻
Probajte, pa javite utiske.💞
Primjedbe
Objavi komentar