ZAPEČENI BROKOLI SA GLJIVAMA I PAPRIKAMA
Brokoli u svim kombinacijama je zaista odličan. Na ovaj način kako sam ga ja pripremala, bit ćete sigurni da imate i zdrav i ukusan obrok ili prilog, bez puno masnoće, a izuzetno ukusan!
Uz ovo fino jelo poslužila sam i hamburgere pečene na gril tavi i svi su bili zadovoljni.
Sastojci:
Uz ovo fino jelo poslužila sam i hamburgere pečene na gril tavi i svi su bili zadovoljni.
Sastojci:
- 1 glavica brokolija
- 4 svježe paprike
- 500 gr šampinjona
- 1 mladi bijeli luk
- 1 mladi crveni luk
- mljeveni đumbir
- bio začin
- svježe mljeveni biber
- 2-3 kašike ulja
Brokoli oprati i podijeliti na cvjetove. Staviti ga u prokuhanu i posoljenu vodu i kuhati oko 5 minuta. Prebaciti u cjediljku i isprati ga hladnom vodom kako bi zadržao lijepu zelenu boju.
Gljive očistiti i isjeći na četvrtine.
Svježu papriku isjeći na veće kocke.
Bijeli i crveni luk sitno nasjeckati.
Rernu uključiti da se zagrije na 180 stepeni.
Pleh nauljiti, pa poredati isječene gljive, paprike, brokoli, crveni i bijeli luk. Začiniti i fino izmiješati, pokriti alu folijom i staviti da se peče oo 30 minuta pod folijom. Zatim skloniti foliju i vratiti u rernu još oko 10-tak minuta da lijepo porumeni.
Povrće će prvo pustiti vodu, ali će ta voda ukuhati i imat ćete divan i zdrav prilog uz bilo koju vrstu mesa ili kao samostalan obrok. Možete ga posuti i ribanim parmezanom i poslužiti.
U svakom slučaju, dobar tek :)
Primjedbe
Objavi komentar