BORANIJA SA BULGUROM I JUNETINOM
Razmišljala sam šta da kuham danas i odlučila se za ovu kombinaciju. Obično boraniju kuhamo sa krompirom, a danas sam ubacila bulgur i svima nam se jako dopalo. Ako ga niste koristile do sada, od srca preporučujem, izuzetno zdrav i stvarno - ukusan :)
700-800 gr zelene boranije
2 mrkve
1 glavica crvenog luka
5-6 režnjeva bijelog luka
500 gr junetine bez kosti
200 gr bulgura
2 kašike sos paradajza
2-3 kašike ulja
vegeta
biber
muškatni oraščić
mljeveni đumbir
Junetinu isjeći na kockice.
Mrkvu isjeći na kolutiće, a bijeli i crveni luk sitno isjeckati.
Na ulju propržiti meso, pa kad porumeni dodati bijeli i crveni luk, mrkvu i sve zajedno dinstati oko 10-tak minuta. Dodati boraniju, sos paradajz, sve dobro promiješati i doliti vode da pokrije povrće.
Kuhati na srednje jakoj temperaturi oko pola sata. Zatim u varivo dodati bulgur i nastaviti kuhati još oko pola sata. Vode dodavati po potrebi.
U kuhano jelo dodati začine po želji i servirati.
Prijatno :)
700-800 gr zelene boranije
2 mrkve
1 glavica crvenog luka
5-6 režnjeva bijelog luka
500 gr junetine bez kosti
200 gr bulgura
2 kašike sos paradajza
2-3 kašike ulja
vegeta
biber
muškatni oraščić
mljeveni đumbir
Junetinu isjeći na kockice.
Mrkvu isjeći na kolutiće, a bijeli i crveni luk sitno isjeckati.
Na ulju propržiti meso, pa kad porumeni dodati bijeli i crveni luk, mrkvu i sve zajedno dinstati oko 10-tak minuta. Dodati boraniju, sos paradajz, sve dobro promiješati i doliti vode da pokrije povrće.
Kuhati na srednje jakoj temperaturi oko pola sata. Zatim u varivo dodati bulgur i nastaviti kuhati još oko pola sata. Vode dodavati po potrebi.
U kuhano jelo dodati začine po želji i servirati.
Prijatno :)
Primjedbe
Objavi komentar