PILEĆA ČORBA SA GERŠLOM I POVRĆEM

 Hellooooo! 😀

Maj je umislio da je januar, pa u skladu s tim se mora i pojesti nešto toplo i na kašiku.😁

Danas smo na meniju imali pileću čorbicu sa geršlom i povrćem. Ne da je dobra, nego....gori! 🔥🤭

Ako ne znate šta sutra za ručak, evo super ideje. Zdrava i izuzetno ukusna.👌🏻👌🏻👌🏻






🍀Sastojci:

- 300-400 gr geršla 

- 3 bataka sa karabatkom

- 1 glavica crvenog luka

- 4 režnja bijelog luka

- 2 mrkve

- 200 gr prokulica

- 1 manji krompir

- nekoliko cvjetova brokule i karfiola

- 3 cherry paradajza

- 1 kašika paradajz pirea

- suhi začin, mljeveni biber, kurkuma, himalajska so, suhi peršun, celer

- 2 kašike ulja


Batake oprati, pa ih staviti da se kuhaju. Kad prokuhaju i stvori se pjena, prospite vodu, pa nalijte novu i kuhajte oko 20 min. Izvaditi iz vode (temeljac sačuvati), malo prohladiti pa odvojiti kožu. Meso sitno iscjepkati i ostaviti da strane.


U šerpu sipati ulje, dodati sitno sjeckan luk crveni i bijeli i mrkvu na kockice. Izdinstati. Zatim dodati izrezan i oguljen cherry paradajz, prodinstati, pa staviti kašiku paradajz pirea. Doliti temeljac i dodati oprano geršlo. Zatim staviti prokulice, brokulu, karfiol, krompir izrezan na kockice i pileće meso. Doliti vode i neka kuha oko 40 min na srednjoj temperaturi. Vodu dodavati po potrebi. 


Na kraju dodati sve začine po svom ukusu i jelo je spremno.


Zaista jedna rapsodija okusa.👌🏻🍀😉


Mi smo uz ovo jelo imali i salatu od mladog kupusa i paradajza.


Dobar tek i vama! 🥰🥰🥰🫶🏻



Primjedbe

Popularni postovi