GRILOVANI KARABATAK SA MLADIM KROMPIROM I RIŽOM

Odvrnula sam sijalicu u frižideru.

Da ne vidim šta sve nemam.😁😁😁

Zato nešto brzo i jednostavno, da ne komplikujemo.😅

Danas za ručak grilovani otkošteni karabatak sa mladim krompirom i rižom. Preukusno! 🥰😍




🍀 Sastojci:

- 3 otkoštena karabatka

- 1 glavica crvenog luka

- 1 mrkva

- 1 čaša riže (2 dcl)

- 3 čaše pilećeg temeljca

- 60-70 gr maslaca

- par kašika ulja

- začin za piletinu po vašem ukusu

- mljeveni biber

- 1 kašika dimljene crvene paprike

- suhi ili svježi peršun

- 1 kg mladog krompira 

- 2-3 kašike pavlake

- 2-3 kašike majoneze


Na otopljenom maslacu izdinstati mrkvu izrezanu na kockice i crveni luk. Kada luk omekša, dodati opranu i ocijeđenu rižu i dinstati još par minuta.

Krompir oguliti i izrezati na ploške. Začiniti po želji: suhi začin, mljeveni biber, so.

Tepsiju premazati sa malo ulja i rasporediti izdinstanu rižu. Preko poredati ploške krumpira.

U vruć temeljac umiješati crvenu papriku i peršun, pa zaliti krompir i rižu.

Peći na 200° dok sva tečnost ne ispari.

Karabatake premazati uljem, posuti začinom za piletinu, dodati mljeveni biber i sve izmješati da se obloži sa svih strana. Grilovati sa obje strane da se fino ispeče.

Izmješati pavlaku i majonezu.

Servirati piletinu premazanu smjesom od majoneze i pavlake uz krompir sa rižom i omiljenu sezonsku salatu.

Spremite recept i uživajte.

Ugodan vam ostatak ovog tmurnog i kišovitkg dana (koji je realno samo za spavanje, ali poslije ručka).🥰😅🙋🏻‍♀️




Primjedbe

Popularni postovi