PUNJENI PILEĆI BATACI I KARABATACI

Wooow! Ma ja vama ne mogu opisati koliko je ovo ukusno!😋😍😍😍

Za prste polizati! 👍🏻

Divno miriše i ne znam da li je ukusnije toplo ili hladno.

Probajte ovaj recept i javite mi jesam li u pravu?! ✔️😘💞




✏️ Sastojci:

✔️4 otkoštena batka sa karabatkom @madi.38

✔️3 kašike senfa

✔️100 gr rendane gaude

✔️100 gr pileće šunke

✔️40 gr suhog mesa

✔️30 gr ribanog parmezana

✔️30 gr ABC sira

✔️1 jaje

✔️sredina od 2 kriške hljeba

✔️suhi peršun

✔️so, biber, začin za piletinu

✔️maslinovo ulje

✔️2 glavice crvenog luka

✔️5-6 režnjeva bijelog luka


Meso sasvim malo istući batom za meso. začiniti začinom za piletinu sa obje strane, a unutrašnju stranu premazati senfom.

U zdjelu staviti isjeckano suho meso, pileću šunku, gaudu, parmezan, abc sir, sredinu hljeba, jaje, peršun, vrlo malo soli i bibera, pa sve sjediniti u kompaktnu smjesu.

Po punu kašiku fila staviti na svaki komad mesa, zarolati i krajeve pričvrstiti čačkalicom. Poredati u keramičku tepsiju premazanu sa malo maslinovog ulja, s tim da kožica bude dole, spoj gore.

Ostatak fila rasporediti okolo.

Crveni luk izrezati na četvrtine, bijeli na polovine i rasporediti. Odozgo preliti sa malo maslinovog ulja.

Peći u rerni zagrijanoj na 200° 20 min. Izvaditi, okrenuti meso, da kožica bude gore i vratiti još 20 min. Zatim doliti cca 200 ml vode i vratiti još 20 min na pečenje.

Izrezati meso i servirati uz prilog po želji. Kod mene grilovane tikvice, patlidžan i gljive i bilo je 🔝

Eksplozija ukusa i mirisa! 

Dobar tek.👍🏻😍🍗

-------------






Primjedbe

Popularni postovi