PUNJENI PILEĆI BATACI I KARABATACI
Wooow! Ma ja vama ne mogu opisati koliko je ovo ukusno!😋😍😍😍
Za prste polizati! 👍🏻
Divno miriše i ne znam da li je ukusnije toplo ili hladno.
Probajte ovaj recept i javite mi jesam li u pravu?! ✔️😘💞
✏️ Sastojci:
✔️4 otkoštena batka sa karabatkom @madi.38
✔️3 kašike senfa
✔️100 gr rendane gaude
✔️100 gr pileće šunke
✔️40 gr suhog mesa
✔️30 gr ribanog parmezana
✔️30 gr ABC sira
✔️1 jaje
✔️sredina od 2 kriške hljeba
✔️suhi peršun
✔️so, biber, začin za piletinu
✔️maslinovo ulje
✔️2 glavice crvenog luka
✔️5-6 režnjeva bijelog luka
Meso sasvim malo istući batom za meso. začiniti začinom za piletinu sa obje strane, a unutrašnju stranu premazati senfom.
U zdjelu staviti isjeckano suho meso, pileću šunku, gaudu, parmezan, abc sir, sredinu hljeba, jaje, peršun, vrlo malo soli i bibera, pa sve sjediniti u kompaktnu smjesu.
Po punu kašiku fila staviti na svaki komad mesa, zarolati i krajeve pričvrstiti čačkalicom. Poredati u keramičku tepsiju premazanu sa malo maslinovog ulja, s tim da kožica bude dole, spoj gore.
Ostatak fila rasporediti okolo.
Crveni luk izrezati na četvrtine, bijeli na polovine i rasporediti. Odozgo preliti sa malo maslinovog ulja.
Peći u rerni zagrijanoj na 200° 20 min. Izvaditi, okrenuti meso, da kožica bude gore i vratiti još 20 min. Zatim doliti cca 200 ml vode i vratiti još 20 min na pečenje.
Izrezati meso i servirati uz prilog po želji. Kod mene grilovane tikvice, patlidžan i gljive i bilo je 🔝
Eksplozija ukusa i mirisa!
Dobar tek.👍🏻😍🍗
-------------
Primjedbe
Objavi komentar