INTEGRALNA PIZZA 🍕
Danas smo se počastili odličnom integralnom pizzom! 🍕👌🏻👍🏻
Ne, ne mogu vam opisati kako savršeno miriše. Divota jedna!😀🥰👌🏻
Uz ovo divno integralno tijesto, koristila sam light proizvode. U pitanju su dimljena pileća prsa, pileća prsa sa paprikom i pileća šunka. Karakteristike tih proizvoda su: bogati proteinima, niskokalorični, nizak udio masti i bez glutena.
Ko kaže da pizza mora biti nezdrava i puna masnoća?😀 Uz navedene proizvode biz ćete fit, a siti. Dobitna kombinacija. 😍😍😍
Količina je za 3 pizze!
🍀Za tijesto je potrebno:
- 200 gr integralnog raževog brašna
- 100 gr integralnog pšeničnog brašna
- 140 gr pšeničnog brašna
- 2 kašike mljevenog lana
- 1 kesica suhog kvasca
- pola čajne kašike meda
- 1 čajna kašika soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- mlaka voda (količina po potrebi)
- sjemenke zlatnog lana
🍀Premaz tijesta:
- domaći sos paradajz
🍀Nadjev:
- pileća šunka
- dimljena pileća prsa
- dimljena pileća prsa sa paprikom
- polutvrdi Mozzarella sir
- svježa Mozzarella
- gljive
- svježa rukola
- masline
- origano
U posudu staviti sve vrste brašna, mljeveni lan, med, so, maslinovo ulje i dodavanjem mlake vode zamijesiti kompaktno neljepljivo tijesto. Tijesto premazati maslinovim uljem, pokriti i ostaviti na toplo mjesto da se udupla.
Premjesiti ga na malo pobrašnjenoj podlozi i podijeliti na 3 dijela. Svaki dio razvući u krug prečnika 30 cm. Prebaciti na papir u pleh. Okolo posuti rendanu polutvrdu mozzarellu, pa krajeve prebaciti preko sira, rukama utapkati. Punjene rubove premazati vodom i posuti sjemenkama lana. Sredinu premazati domaćim sosom, posuti gljivama, rendanom Mozzarellom, poredati pileću šunku, dimljena prsa, odozgo izmrviti Mozzarellu, posuti origanom i peći u rerni zagrijanoj na 250° 12-15 min (ovisno od rerne).
Prije posluženja poredati masline i listove rukole. Preliti sa još malo domaćeg sosa i uživati.
Zaista je vrh!😀👌🏻🥰
Primjedbe
Objavi komentar