INTEGRALNA PIZZA 🍕

 Danas smo se počastili odličnom integralnom pizzom! 🍕👌🏻👍🏻

Ne, ne mogu vam opisati kako savršeno miriše. Divota jedna!😀🥰👌🏻

Uz ovo divno integralno tijesto, koristila sam light proizvode. U pitanju su dimljena pileća prsa, pileća prsa sa paprikom i pileća šunka. Karakteristike tih proizvoda su: bogati proteinima, niskokalorični, nizak udio masti i bez glutena.

Ko kaže da pizza mora biti nezdrava i puna masnoća?😀 Uz navedene proizvode biz ćete fit, a siti. Dobitna kombinacija. 😍😍😍

Količina je za 3 pizze! 





🍀Za tijesto je potrebno:

- 200 gr integralnog raževog brašna

- 100 gr integralnog pšeničnog brašna

- 140 gr pšeničnog brašna

- 2 kašike mljevenog lana

- 1 kesica suhog kvasca

- pola čajne kašike meda

- 1 čajna kašika soli

- 2 kašike maslinovog ulja

- mlaka voda (količina po potrebi)

- sjemenke zlatnog lana 


🍀Premaz tijesta:

- domaći sos paradajz 


🍀Nadjev:

- pileća šunka 

- dimljena pileća prsa 

- dimljena pileća prsa sa paprikom

- polutvrdi Mozzarella sir

- svježa Mozzarella

- gljive

- svježa rukola

- masline

- origano 


U posudu staviti sve vrste brašna, mljeveni lan, med, so, maslinovo ulje i dodavanjem mlake vode zamijesiti kompaktno neljepljivo tijesto. Tijesto premazati maslinovim uljem, pokriti i ostaviti na toplo mjesto da se udupla.

Premjesiti ga na malo pobrašnjenoj podlozi i podijeliti na 3 dijela. Svaki dio razvući u krug prečnika 30 cm. Prebaciti na papir u pleh. Okolo posuti rendanu polutvrdu mozzarellu, pa krajeve prebaciti preko sira, rukama utapkati. Punjene rubove premazati vodom i posuti sjemenkama lana. Sredinu premazati domaćim sosom, posuti gljivama, rendanom Mozzarellom, poredati pileću šunku, dimljena prsa, odozgo izmrviti Mozzarellu, posuti origanom i peći u rerni zagrijanoj na 250° 12-15 min (ovisno od rerne).

Prije posluženja poredati masline i listove rukole. Preliti sa još malo domaćeg sosa i uživati. 

Zaista je vrh!😀👌🏻🥰







Primjedbe

Popularni postovi