DŽEP PECIVA ZA SENDVIČE
Kakav savršen doručak! 👍🏻😊😍😍😍
Nevjerovatno mekana džep peciva su idealna, kako za doručak, tako i za užinu vašim školarcima ili večeru. ❤️
✏️Za predivna džep peciva potrebno je:
-660 gr brašna
-1,5 kesica suhog kvasca
-1 jaje
-1 čajna kašika soli
-1 čajna kašika šećera
-200 ml mlakog mlijeka
-200 ml mlake vode
-100 ml ulja
-60 gr otopljenog maslaca ili ulja (za preklapanje)
+
-za premaz 1 jaje
-sjemenke susama, zlatnog lana, čurekota i kima
U posudu staviti mlako mlijeko, 1 kašiku brašna, šećer, so i suhi kvasac. Izmješati i ostaviti da kvasac fermentira.
Jaje blago umutiti viljuškom i dodati u smjesu, zatim doliti ulje i dodavati brašno pa zamijesiti srednje mekano, neljepljivo tijesto. Oblikovati loptu, pokriti i ostaviti na toplo mjesto da se masa udvostruči.
Premjesiti, podijeliti na 8 dijelova i formirati loptice. Svaku razvući oklagijom prečnika cca 16 cm, premazati otopljenim maslacem, preklopiti na pola, premazati pa opet preklopiti na pola. Redati na papir u pleh.
Pokriti i ostaviti da odmore, dok se rerna ugrije na 200°.
Prije pečenja peciva premazati umućenim jajetom i posuti sjemenkama.
Peći oko 15 minuta.
Ispečena pokriti krpom, da se malo prohlade. Imate 3 džepića koja se fino razdvajaju, stavite salatu po vašoj želji, punite čime želite i uživajte.
Vazdušastija nisam probala. 👍🏻🥰
Preporučujem da probate ove proizvode Taman linije, jer su zaista savršeni.
Dobar tek! ❤️🍀👍🏻
Primjedbe
Objavi komentar