KREMASTI BULGUR SA SUŠENIM VRGANJIMA

Mozgala sam šta danas za ručak i izbor je, na svu sreću, pao na ovo predivno jelo. Slike ne mogu dočarati koliko je ovo ukusno. Bulgur, crna leća i crvena quinoa, uz sušene vrganje, parmezan i maslac daje jednu fantastičnu kombinaciju. 

Toliko mirisa da se raspametiš. Uz bulgur sam dodala i hrskava pileća krilca, tek toliko da ne bude zdravo!😂😂😂




📌Sastojci:

- 200 gr integralnog bulgura

- 100 gr crne leće

- 100 gr crvene quinoe

- 40 gr sušenih vrganja

- 1 glavica crvenog luka

- 3 kašike maslaca

- 1 kašika maslinovog ulja

- 50 gr ribanog parmezana

- 1 čajna kašika bijelog luka u granulama

- himalajska so

- mljeveni biber

- svježa rukola 


Crveni luk sitno isjeckati.

Sušene vrganje potopiti u vruću vodu i pustiti da odstoje 10 min. Potom ih procijediti, ali ostavite tečnost u kojoj su se natapali. Vrganje isjeckajte i ostavite sa strane.

U šerpu staviti maslac i maslinovo ulje, pa kad se zagrije dodati crveni luk i dinstati dok postane staklast.

Zatim dodati bulgur, leću i quinou, pa sve malo prodinstati. Doliti 1,5 dcl vode i pustiti da kuha dok voda ne ispari. Zatim doliti vodu od vrganja i kuhati na srednjoj temperaturi. Po potrebi dodavati po malo vode dok se bulgur skuha. 

Kad je kuhano, skloniti sa ringle, dodati isjeckane vrganje i parmezan, još malo maslaca, bijeli luk u granulama, posoliti i pobiberiti. Sve promiješati i poslužiti toplo, posuto parmezanom i svježim listovima rukole.

Za hrskava krila recept imate napisan ranije.

Dobar tek i lijep dan vam želim! 👌🏻😘🥰🍀





Primjedbe

Popularni postovi