"LONAC"

Naš današnji ručak koji zovem jednostavno - LONAC!

Zato što ga spremam u express loncu i za čas posla imamo odlično jelo na stolu.👍

Divno miriše i jako je ukusno, a kao i uvijek - jednostavno!




🖊️ Sastojci:

- oko 700 gr telećih rebara (može bilo koje meso, po vašoj želji)

- 4 veća krompira

- 1 glavica crvenog luka (veća)

- 4 režnja bijelog luka

- začin za meso (može vegeta)

- mljeveni biber

- so

- 1 čaša vode

- 1 lovorov list


Rebra izrežite na manje komade, operite, posušite kuhinjskim papirom tapkajući i posolite.

Krompir oguliti, oprati i izrezati na četvrtine. Crveni luk isjeći na rebra, bijeli na četvrtine.

U pretis loncu zagrijati par kašika ulja i staviti meso da se zapeče sa svih strana. Dovoljno je samo da se uhvati korica. Izvaditi ga na tanjir.

U istoj masnoći propržiti krompir i obje vrste luka, ali kratko. Posoliti, povegetiti i posuti biberom.

Skloniti sa ringle, po krompiru poredati komade mesa, preliti sokom koje je meso pustilo, sa strane staviti lovorov list i preliti čašom vode.

Zatvoriti poklopac i kada prošišti kuhati 15 min. Isključiti ringlu i ostaviti da lonac ispusti paru.

I eto ga - ručak gotov! 

Poslužite uz omiljenu salatu.

Dobar tek! 🍽️👌👍😍

-------------------





Primjedbe

Popularni postovi