PUNJENE PALAČINKE

Ovih dana sam sva u motanju, savijanju iliti rolanju.😂😂😂

Jučer rolnice od patlidžana, danas punjene palačinke. Znači, smotana sam i ja.😅😅😅



Recept za palačinke ne bih pisala, jer svi imamo neki svoj recept, ali ako treba napisat ću naknadno. 🙂🙃

Moje današnje su uz dodatak raževog brašna i jako su mekane i ukusne.

Ispeći 14 palačinki promjera 24 cm, ako je veća tava, onda ih treba manje. Uglavnom, orijentir neka vam bude veličina vašeg pleha.


📍Nadjev:

- 1 pileća prsa

- 250 gr edamera ili gaude

- začin za piletinu

- 200 ml vrhnja za kuhanje 


📍Za tartar umak:

- 2 veća kisela krastavca

- 5 kašika majoneze

- 3 kašike pavlake ili milerama

- suhi ili svježi peršun

- malo sušenog kopra (po želji)


Dakle ispeći palačinke.

Filete izrezati na komade i čekićem ih rastući u šnicle. Začiniti začinom za piletinu ili po želji u posudi izmiješati vegetu, maslinovo ulje, biber, bijeli luk u granulama i uvaljati sve šnicle u tu smjesu. Propržiti na malo ulja da porumene sa obje strane.

Dio sira izrezati na kriške, a dio izrendati, mada možete sve izrendati, neće smetati.

Na svaku palačinku staviti komad piletine, odozgo sir i zamotati kao sarmu. Redati u nauljen pleh jednu do druge. 

Preliti vrhnjem za kuhanje, posuti izrendanim sirom i peći na 200° 25 minuta.


Za umak kisele krastavce izrendati na sitnije rende i pomiješati sa ostalim sastojcima.


Pri serviranju, preliti ih tartar umakom i posuti peršunom.

Jako su zasitne i izuzetno ukusne.






Primjedbe

Popularni postovi