PITA BREAD SA NADJEVOM OD PILETINE I BIJELIM UMAKOM
Došli smo do mog današnjeg ručka... Ovaj nadjev od piletine i bijeli sos se pokazao fantastičnom odabirom za pita bread.
Odličan ručak ili večera, pa nemojte žaliti malo truda kako bi obradovali i sebe i svoju djecu. Sigurna sam da će im se jako dopasti!
Pita bread pripremite po ovom receptu.
Za nadjev od piletine potrebno je:
Odličan ručak ili večera, pa nemojte žaliti malo truda kako bi obradovali i sebe i svoju djecu. Sigurna sam da će im se jako dopasti!
Pita bread pripremite po ovom receptu.
Za nadjev od piletine potrebno je:
- 500 gr pilećeg bijelog mesa ili otkoštenih zabataka sa kojih ste skinuli i kožicu
- 2 struka mladog luka
- 1,5 dcl bijelog vina
- 1 dcl vode
- 1 paprika
- vegeta
- biber
- mljeveni đumbir
+
- 1 list zelene salate
Za bijeli umak:
- 1 krastavac
- 2 dcl jogurta
- 2 dcl kisele pavlake
- 3 režnja bijelog luka
- so
- biber
Pileće meso isjeći na što sitnije kockice.
Mladi luk oprati i isjeći na manje komadiće. Papriku isjeći također na kockice.
Na malo ulja propržiti isjeckan mladi luk i papriku. Zatim dodati piletinu i sve skupa propržiti toliko da se okusi prožmu. Dodati vino i vodu, vegetu, biber, mljeveni đumbir i krčkati na laganijoj vatri dok tečnost ne ispari. Kad tečnost ispari, propržiti još da meso dobije finu rumenu boju, da se lijepo zapeče. Kad paprika fino zamiriše - gotovo je.
Za umak - u zdjeli pomiješati jogurt i kiselu pavlaku, dodati propasiran bijeli luk i svjež krastavac koji ste izrendali na sitno rende. Posoliti, pobiberiti i dobro promiješati.
U polovice pripremljenih lepinja staviti po 3-4 kašike umaka, zatim nadjev od piletine, nekoliko komadića zelene salate i odozgo malo preliti bijelim umakom.
Poslužiti na listu zelene salate uz kriške paradajza.
Dobar tek :)
Primjedbe
Objavi komentar