utorak, 1. travnja 2014.

PILEĆI FILE SA SUSAMOM, GLJIVAMA, PAPRIKOM I SENFOM

Nešto skroz jednostavno i jako ukusno. Možete poslužiti uz bilo koji prilog: pire, kuhani ili restovani krompir, rižu, tjesteninu...



Sastojci:


  • 500 gr pilećeg filea
  • 4 svježe paprike (ako imate raznih boja bit će i jako dekorativno)
  • 250 gr svježih šampinjona
  • 4 velike kašike susama
  • 4 režnja bijelog luka
  • vegeta
  • biber
  • malo muškatnog oraščića
  • malo sušenog vlasca
  • 3 velike kašike senfa
  • par kašika ulja
Paprike očistiti i isjeći na komade željene veličine. Šampinjone očistiti i isjeći na kriške. Bijeli luk isjeckati na sitno.

Pileći file isjeći na kockice.

U tavi zagrijati ulje pa staviti pileće meso i propržiti da malo porumeni sa svih strana. Potom dodati isjeckanu papriku pa nastaviti sve skupa dinstati da paprika malo omekša. Zatim redom dodati gljive, bijeli luk i malo dinstati, a onda posuti susamom i nastaviti dinstanje uz povremeno dolijevanje vode, ali samo malo. 

Kad je povrće omekšalo, dodati na kraju senf i začine i još kratko propržiti da se smjesa fino sjedini.

Toplo servirati uz prilog po želji. Moj savršeni prilog danas su bili ovi domaći rezanci od heljdinog brašna.

Dobar tek :)





Nema komentara:

Objavi komentar