PILEĆI FILE U UMAKU OD AJVARA I SIRA

Ma nemate pojma kako je ovo ukusno, jednostavno i brzo.👌🏻😍
Savršeno za ljetne dane, odlično se uklapa sa bilo kojim prilogom: pomfrit, pire, riža, tjestenina, pečeni krompir....




Sastojci:

- 500 gr pilećeg filea
- 3 režnja bijelog luka
- 250 ml vrhnja za kuhanje
- 50 gr ribanog edamera
- 100 gr ajvara
- svježe sjeckani peršun
- vegeta, so, biber

File isjeckati na kockice, začiniti vegetom, biberom, pa izmiješati da se fino sjedine začini.
U tavi zagrijati ulje, pa ispržiti file da lijepo porumeni sa svih strana. Izvaditi u tanjir i pokriti folijom da se ne hladi.
Na isto ulje dodati sitno sjeckan bijeli luk, malo prodinstati da lijepo zamiriše, pa dodati vrhnje za kuhanje. Promiješati kratko, pa dodati ribani sir, sjeckani peršun, ajvar, po želji još začiniti i na kraju umiješati isprženi file.
Sve skupa promiješati, ostaviti još 30-tak sekundi i vaš fenomenalan sos je gotov.

Ne može brže, jednostavnije a Izuzetno ukusno.

Prijatno i vama! 😘



Primjedbe

Popularni postovi