PEKARSKI KROMPIR

Savršen prilog uz bilo šta. Iako svi imaju svoj način pripreme, ovako ga ja spremam.



Sastojci:

- 1 kg krompira
- 1 veća glavica crvenog luka
- 1 kašika vegete
- 1 kašika brašna
- biber
- 1 kašika crvene paprike
- ulje
- cca 4-5 dcl vode

Količinu prilagodite svojim potrebama.

Krompir ogulite, operite i izrežite na tanje ploške.
Luk isjeckati i staviti u posudu u koju dodate vegetu, brašno, biber, crvenu papriku i sve izmiješajte kašikom. Krompir ocijedite i dodajte ga u suhu smjesu. Dobro uvaljate krompir u začine da sve bude lijepo obloženo.

Tepsiju nauljiti i istresti krompir pa poravnati. Vodu sipati samo u jednom uglu tepsije, da vam ne ispere začine.


Peći u rerni zagrijanoj na 220° sve dok voda ne ukuha tj. ispari.

Poslužiti toplo uz neko meso, pljeskavice kao ja ili kao samostalan obrok uz neku salatu.

Prijatno!😊




Uz savršen ručak ide i domaći hljeb.👌🏻👍🏻


Primjedbe

Popularni postovi