DINSTANA PILEĆA JETRA SA PRASOM
Nešto skroz jednostavno, a stvarno finog okusa...Prasa daje baš tu posebnu aromu.
Sastojci:
Sastojci:
- 500 gr pileće jetrice
- 3-4 struka prase (praziluka, poriluka)
- 4 režnja bijelog luka
- 1 kašika senfa
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica curry-a
- 1 kašičica mljevenog đumbira
- so
- biber
- 2 kašike ulja
Jetricu oprati i ocijediti. Prasu oprati i isjeckati na manje kolutiće. Bijeli luk isjeći na listiće.
U posudu staviti ulje da se zagrije, pa poredati jetricu i fino je zapeći sa obje strane da blago porumeni. Posuti isjeckanu prasu i bijeli luk, dodati senf, pa nastaviti dinstati na laganijoj vatri da sve fino omekša. Po potrebi dolijevati po malo vode. Mora vam i na kraju biti malo safta, da ne bude skroz ukuhano i suho.
Kada se sve fino izdinstalo, dodati kurkumu, curry, mljeveni đumbir, so i biber, sve promiješati i još kratko prodinstati.
Servirati toplo, a kao prilog možete poslužiti kuhani krompir, rižu, razne vrste paste, restovani krompir...
Prijatno!
Primjedbe
Objavi komentar