ZAPEČENI POHOVANI PILEĆI FILE SA GLJIVAMA
Al' je lijep ovaj svijet, kad popiješ pravi lijek! 😂💋
Dobar vam dan dragi i preslatki moji, ma medovi ste!
😃🤗❣️
I kad sam već ovako pozitivna, da s vama podijelim jedan recept za savršen ručak.😅😉😉😉
Ovo je nešto za prste polizati.👍🏻 I skoro "bez kalorija"...😂😂😂😂
Šta ću, objavim nešto zdravo i prođe neprimjetno, zato je fokus na bombastičnim delicijama.🤭
🍀 Sastojci:
- 8 odrezaka pilećeg filea
- 300 gr šampinjona
- 1 glavica crvenog luka
- 2 dcl vrhnja za kuhanje
- 8 listova gaude sira (a možete i rendani sir)
- 3 jaja
- brašno i prezla za pohovanje
- so
- mljeveni biber
- 2-3 kašike ulja
File malo istanjiti batom za meso, posoliti i pobiberiti.
Gljive izrezati, crveni luk isjeckati. Na malo ulja izdinstati gljive, pa dodati crveni luk i sve dinstati da omekša. Preliti vrhnjem, posoliti i još kratko prokrčkati.
File uvaljati u brašno, jaja i prezlu, pa pržiti da lijepo porumeni sa obje strane.
Pleh prekriti papirom i poredati isprženu piletinu. Na svaki odrezak rasporediti par kašika smjese sa gljivama i prekriti listom gaude.
Zapeći u rerni zagrijanoj na 200° 10-15 minuta ds se sir istopi i malo porumeni.
Servirati toplo, uz omiljenu salatu.
Dobar tek i obavezno probajte, jer je zaista preukusno.
👍🏻🍀🫶🏻🫶🏻🫶🏻
Primjedbe
Objavi komentar