ZAPEČENI POHOVANI PILEĆI FILE SA GLJIVAMA

 

Al' je lijep ovaj svijet, kad popiješ pravi lijek! 😂💋

Dobar vam dan dragi i preslatki moji, ma medovi ste! 

😃🤗❣️

I kad sam već ovako pozitivna, da s vama podijelim jedan recept za savršen ručak.😅😉😉😉

Ovo je nešto za prste polizati.👍🏻 I skoro "bez kalorija"...😂😂😂😂 

Šta ću, objavim nešto zdravo i prođe neprimjetno, zato je fokus na bombastičnim delicijama.🤭




🍀 Sastojci:

- 8 odrezaka pilećeg filea

- 300 gr šampinjona

- 1 glavica crvenog luka

- 2 dcl vrhnja za kuhanje

- 8 listova gaude sira (a možete i rendani sir)

- 3 jaja

- brašno i prezla za pohovanje

- so

- mljeveni biber

- 2-3 kašike ulja


File malo istanjiti batom za meso, posoliti i pobiberiti.

Gljive izrezati, crveni luk isjeckati. Na malo ulja izdinstati gljive, pa dodati crveni luk i sve dinstati da omekša. Preliti vrhnjem, posoliti i još kratko prokrčkati.

File uvaljati u brašno, jaja i prezlu, pa pržiti da lijepo porumeni sa obje strane.

Pleh prekriti papirom i poredati isprženu piletinu. Na svaki odrezak rasporediti par kašika smjese sa gljivama i prekriti listom gaude.

Zapeći u rerni zagrijanoj na 200° 10-15 minuta ds se sir istopi i malo porumeni.

Servirati toplo, uz omiljenu salatu.

Dobar tek i obavezno probajte, jer je zaista preukusno.

👍🏻🍀🫶🏻🫶🏻🫶🏻







Primjedbe

Popularni postovi