PEČENE PAPRIKE PUNJENE FETA SIROM
Ovom mom šarenilu, neka se pridruži i ovaj odličan bezmesni obrok.👌🏻
Jako ukusno, a brzo i jednostavno, uostalom kao i sve što odlikuje moj blog.😁😁😁
Pa da krenemo.🍀
Za ovaj obrok potrebno je:
- 6 paprika roga
- 200 gr feta sira
- 3 kašike milerama
- 1 jaje
- 1 supena kašika svježeg isjeckanog peršuna
- so
- biber
- 1 kašika ulja
Paprike oprati, posušiti i zarezati nožem kroz cijelu sredinu, ali da peteljke ostanu čitave.
Poredati u nauljen pleh.
Peći na 200° oko 20 minuta da omekšaju.
U međuvremenu u posudu staviti feta sir, izgnječiti viljuškom, pa dodati jaje, mileram i peršun. Sve sjediniti, malo posoliti i pobiberiti.
Paprike izvaditi i malo prohladiti, pa ih oguliti i vratiti nazad u pleh.
U svaku papriku staviti po par kašika smjese od sira, pa ponovo poklopiti. Ostatak smjese premazati preko paprika.
Vratiti u rernu na još 10-15 minuta.
Poslužiti toplo uz sezonsku salatu. 👌🏻
I hladne su jako ukusne.
Preporučujem da probate. Nećete se pokajati.
Lijep pozdrav svima! 🙋🏻♀️👋💖
Primjedbe
Objavi komentar