ŠTRUDLA "BRZI GONZALES"
Za sve ljubitelje štrudle, kojima se ne da čekati da tijesto naraste, evo odličnog rješenja! 💕👌🏻
Brzo da brže ne može.😄
Zamijesite, oblikujte i pecite. I što je za neke jako bitno, mjera na šoljice, one za crnu kafu - manje.👍🏻👍🏻👍🏻
Možete ih premazati čime želite, a mekane su i zaista ukusne.
🔆Sastojci:
☑️2 jaja
☑️2 šoljice šećera
☑️2 šoljice mlijeka
☑️1 šoljica ulja
☑️1 prašak za pecivo
☑️10 šoljica brašna (cca)
🔆Za premazivanje:
☑️ Džem od šipurka (kod mene)
☑️Nutella ili bilo koji drugi džem
☑️ Šećer u prahu za posipanje
Jaja i šećer dobro žicom izmiješati, pa dodati mlijeko i ulje, opet izmiješati, a potom dodavati postepeno brašno sa praškom za pecivo, nastaviti mijesiti rukama. Dodavati brašno dok ne dobijete mekanije, ali neljepljivo tijesto.
Prebaciti na malo pobrašnjen sto, pa podijeliti na 3 lopte za 3 štrudle.
Odmah razvaljati prvu tanje, ne pretanko, dužina da bude kolika je dužina pleha.
Premazati džemom i ne rolati kao roladu, nego pomalo preklapati da dobijete širu, tanju štrudlu. Krajeve malo stisnuti i redati ih u papirom obložen pleh sa razmakom između. Premazati ih mlijekom.
Peći u rerni zagrijanoj na 150° sa ventilatorom (bez ventilatora na 165°) oko 35 minuta.
Prohladiti pa posuti šećerom u prahu i rezati.
Uživajte, predivne su, a tako brze. Savršene uz popodnevnu kaficu.☕💕👌🏻👍🏻
Primjedbe
Objavi komentar