GOGINA JUNEĆA ŠNICLA
Najjednostavniji i najbrži način pripreme i vrhunski rezultat!
Zašto Gogina? Jer mi je ovaj način pripremanja šnicle otkrila upravo ona.
Gogo hvala ti od srca...šnicla je fantastično mekana, sočna, daleko ukusnija i od teleće.
Prijatno i vama :)
Potrebno je:
Presjek:
Zašto Gogina? Jer mi je ovaj način pripremanja šnicle otkrila upravo ona.
Gogo hvala ti od srca...šnicla je fantastično mekana, sočna, daleko ukusnija i od teleće.
Prijatno i vama :)
Potrebno je:
- juneća šnicla (ramstek) - količine nisam pisala, to ćete same odrediti
- so
- biber
- bijeli luk u granulama (to sam dodala na svoju ruku)
- jaje
- prezla
- ulje za prženje
Juneću šniclu posoliti i pobiberiti, a opnu koja inače bude oko šnicle, zarežite nožem na nekoliko mjesta kako se šnicla ne bi pokupila prilikom prženja, a i dat će se fino tucati.
U kesu za zamrzivač, staviti šaku prezle, na nju položiti šniclu, odozgo opet posuti prezlom, pa čekićem tući šniclu sa obje strane i tanjite što više možete. Po potrebi dodajite prezlu i sa jedne i sa druge strane.
Na krajućete dobiti veeeliku i tanku šniclu.
U tanjiru umutiti jaje sa malo soli, dodati bijeli luk u granulama, pa šniclu samo provući kroz jaje i staviti na vrelo ulje i kratko pržiti sa obje strane.
Vrlo brzo bude gotova, pazite da vam jaja ne izgore. Sočnost je zagarantovana.
Poslužite uz prilog po vašoj želji ili kao ja - mladi luk i list zelene salate.
Uživajte :)
Presjek:
Primjedbe
Objavi komentar