FITNESS ČORBA
Bliži se ljeto i ukoliko želite biti u top formi, evo fine, zdrave i ukusne čorbice koju možete jesti bez razmišljanja o kalorijama. Bez mesa - prava vege čorba. Kod mene u kući se pojede baš sa guštom.
Obradujte svoje tijelo i vi...
Sastojci:
Potom redom dodati kupus (isječen na rezance), te karfiol, mrkvu, paradajz, ljutu papričicu, svježe paprike, celer, đumbir, sve oprano i isječeno na kockice.
Obradujte svoje tijelo i vi...
Sastojci:
- 1 glavica kupusa (cca 1 kg)
- 1 manja glavica karfiola (cca 1/2 kg)
- 4 mrkve
- korijen celera
- 3 svježe paprike
- 2 svježa paradajza
- 1 prasa (poriluk)
- 5 režnjeva bijelog luka
- 1 manji korijen đumbira
- 1 ljuta papričica (ako volite)
- 2 l povrtnog temeljca
- 300 ml paradajz pirea
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica kima
- 1 kašika soya sosa
- so
- biber
Na ulju propržiti sitno sjeckan bijeli luk i prasu isjeckanu na tanje listiće.
Potom redom dodati kupus (isječen na rezance), te karfiol, mrkvu, paradajz, ljutu papričicu, svježe paprike, celer, đumbir, sve oprano i isječeno na kockice.
Zaliti paradajz pireom, povrtnim temeljcem, dodati kim, dobro promiješati i staviti da prokuha.
Kada prokuha, smanjiti temperaturu, poklopiti i kuhati oko 40 minuta. Zatim dodati oko pola l vode, začiniti soya sosom, soli i biberom, neka prokuha, isključiti ringlu i ostaviti na ringli još da stoji oko 5 minuta.
Servirati toplo.
Dobar tek :)
Primjedbe
Objavi komentar