TELETINA NA SAFT SA KOPROM I ĐUMBIROM
Nešto jako aromatično i ukusno. Naravno da sve zavisi od ukusa, ali ova kombinacija mi je savršena.
Kao prilog možete poslužiti palentu, pire, rižoto, pastu...
Sastojci:
Kao prilog možete poslužiti palentu, pire, rižoto, pastu...
Sastojci:
- 600 gr teletine od buta
- 1 glavica crvenog luka
- 4 režnja bijelog luka
- 1 komadić svježeg đumbira
- 1 čajna kašika sitno isjeckanog svježeg kopra
- 1 čajna kašika sitno isjeckanog svježeg peršuna
- 1 čajna kašika sitno isjeckanog svježeg celera
- 1 supena kašika paradajz pirea
- 1 čajna kašika mljevene crvene paprike (može i ljuta ako volite pikantno)
- 2 kašike ulja
- svježe mljeveni biber
- bio začin ili vegeta
Teletinu isjeckati na kockice. Crveni luk sitno isjeckati, a bijeli luk na listiće.
Đumbir izrendati na sitno rende.
U posudi zagrijati ulje, pa staviti obje vrste luka i dinstati da postane staklast. Zatim dodati isjeckano meso i dinstati na laganijoj vatri dok meso pusti svoju tečnost. Kada ta tečnost ukuha dodati paradajz pire i crvenu papriku, promiješati, a zatim dodati isjeckane začine - kopar, peršun i celer i doliti vode da prekrije meso.
Krčkati na laganoj vatri oko 40 minuta i po potrebi dolijevati malo vode. Ukoliko volite gušći saft - dodajite manje vode ali pazite da skroz ne ukuha.
Na kraju pobiberite i dodajte bio začin, vegetu ili so po ukusu.
Promiješajte i servirajte toplo.
Dobar tek :))))
Primjedbe
Objavi komentar